0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Košarkaška lekcija Čehinjama: Srbija dominanto do četvrfinala EP

Objavljeno: 23.06.13 u 15:53
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sjajnom partijom prikazanom protiv favorizovane selekcije Češke i pobedom od 75:59 (15:11, 21:4, 15:13, 29:26) plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Svi su pred ovaj odlučujući meč za plasman u dalji tok takmičenja upozoravali na izuzetan kvalitet Čehinja, međutim zahvaljujući sjajno postavljenoj igri Marine Maljković, češke košarkašice ni u jednom trenutku nisu došle do svoje igre, a povremeno su im od besa zbog nemoći polazile i suze tokom utakmice.

U napadu je Srbija imala sjajan protok lopte, sve je većim delom meča funkcionisalo kao sat o čemu svedoči i maksimalnih +21, dok je u odbrna nivo igre bio n a najvišem mogućem nivou.

Čak i poslednji trzaj Čehinja sredinom poslednje četvrtine kada su prišle na kok deset poena minusa nije uneo poaniku u redove naših košarkašica koje su smirenom igrom raspršile sve snove protivnica da mogu do preokreta.

Srbiju su do velike pobede predvodile Milica Dabović sa 17 poena, Jovana Rad sa 14, dok je Jelena Milovanović upisala 13. Na drugoj strani najefikasnija je bila Zrustova sa 15 poena, a Kuličova je dodala 12.

U zavisnosti od ishoda meča između Francuske i Belorusije biće poznato da li će Srbija završiti na drugom ili trećem mestu u grupi. Eventualnim trijumfom Francuskinja Srbija bi izbegla Španiju i Tursku pa bi u četvrtfinalu za protivnika imala selekciju Italije, Crne Gore ili Švedske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter