0
Košarka

Mladi košarkaši ponovo deklasirali Bugare

Objavljeno: 22.06.13 u 18:12

lopta-kos

Mlada reprezentacija Srbije (igrači do 20 godina) savladala je i u drugom kontrolnom meču u Vrnjačkoj Banji selekciju Bugarske ovog puta sa 82:63 (22:23, 19:10, 25:15, 16:15). Izabranici selektora Vlade Jovanovića kao i u petak (70:48) uspeli su da ostvare još jedan ubedljiv trijumf u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje ih od 9. do 21. jula očekuje u Talinu (Estonija).

„Bila je ovo još jedna u nizu pripremnih utakmica, u kojoj je rezultat apsolutno bio u drugom planu. Selekcija Bugarske je atipičan rival, bez klasičnog centra, sa pet igrača koji u visokom procentu šutiraju za tri poena. Uspeli smo da prilagodimo našu odbranu njihovom stilu i uspešno im pariramo. Predstoji još dosta rada na ispravljanju uočenih grešaka, kao i da dobre stvari u našoj igri još više unapredimo“ – istakao je Vlada Jovanović, selektor muške U20 selekcije Srbije.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Krstić sa 15 poena, a čak tri igača su dodala po devet i to Mitrović, Avramović i Tasić. Na drugoj strani bolji od ostalih bili su Grozdev sa 12 i Ivanov sa 11 poena.

Sledeći ispit za mladu reprezentaciju Srbije biće učešće na prestižnom turniru “Turgut Atakol” koji se od 26. do 30. juna održava u Turskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter