0
Evropske lige

Adidas napunio Čelsijevu kasu do vrha

Objavljeno: 22.06.13 u 23:47

celsi-adidas

Kasa londonskog Čelsija je napunjena gotovo do vrha, a zanimljivo je da u ta akcija gotovo nikakve veze nema sa Romanom Abramovičem.

Naime, Čelsi je sa kompanijom Adidas potpisao desetogodišnji ugovor vredan neverovatnih 300 miliona funti čime je oboren rekord koji su do sada držali Mančester Junajted i Najk koji imaju 15-godišnji sporazum vredan 287 miliona funti.

„Novi ugovor samo potvrđuje da Adidas i dalje veruje u Čelsi“ – rekao je predsednik londonskog kluba Ron Garlej.

Da razloga za poverenje itekako ima potvruđuju dva evropska pehara „plavaca“ u prethodne dve sezone, prvo je osvojena Liga šampiona, a potom i Liga Evrope. Nema sumnje da je pomoglo i to što se na klupu Čelsija vratio Žoze Murinjo koji je pravi magnet za sportsku javnost.

Deo ovog novca svakako će biti upotrebljen za kupovinu igrača u predstojećem prelaznom roku, a jedan od glavnih kandiodata za dolazak (povratak) na Stamford Bridž je Nemanja Matić za kojeg Benfika Čelsiju traži 45 miliona vera kao obeštećenje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter