0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Rašović: Želimo Vulićevića i Kopuneka

Objavljeno: 21.06.13 u 15:31
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović rekao je  da ne razmišlja previše o predstojećem žrebu za drugo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali da bi bilo dobro da rival šampionu Srbije bude neka od ekipe iz bivše Jugoslavije.

„Ne volim da razmišljam previše unapred, pa tako ni o ovom žrebu koji nam predstoji u ponedeljak. Voleo bih da bude neko gostovanje koje je što bliže, u nekoj od „eks YU“ republika. U svakom slučaju moramo da budemo potpuno spremni, ko god nam dođe za rivala. Uostalom, te prve četiri utakmice u Evropi u velikoj meri odlučuju dalji tok sezone“, rekao je Rašović novinarima na Zlatiboru..

Šef stručnog štaba crno-belih dodao je da je zadovoljan dosadašnjim tokom prelaznog roka i izrazio uverenje da će kapiten Saša Ilić uskoro potpisati novi ugovor.

„Nadam se da će Saša produžiti saradnju, on daje primer svim mladim igračima i verujem da će se trenutni problemi prevazići i da će on ostati još godinu dana sa nama“. Zadovoljan sam dolaskom Lukača i Aksentijevića, cilj je da na svakoj poziciji imamo po dva kvalitetna igrača“, istakao je Rašović.

On je potvrdio da je Partizan zainteresovan za desnog beka Vojvodine Miroslava Vulićevića, kao i da se raszmišlja o Slovaku Kamilu Kopuneku.

„Još uvek gledam snimke utakmice slovačkog fudbalera. Svesni smo da nam je potrebno pojačanje na poziciji zadnjeg veznog, ali takođe moramo da se uklopimo u neke finansijske okvire. Vulićevic je igrač po mom ukusu, verujem da bi on uz Aksentijevića uspešno mogao da iznese celu sezonu“, rekao je Rašović i dodao da se traži pojačanje na poziciji štopera.

Rašović je poručio da sledeće sezone mnogo očekuje od Aleksandra Mitrovića i Nikole Ninkovića.

„Mitrović je svestan svega što se dešava oko njega i evidentno je da roditelji na njega utiču na pravi način. Ove sezone može još više da napreduje, a ista je situacija sa Ninkovićem. Vreme je da njih dvojica počnu da umesto Saše Ilića kao lokomotiva vuku Partizan napred“, konstatovao je Rašović.

Kada su u pitanju odlasci Rašović je istakao da, kako trenutno stvari stoje, Ivan Ivanov i Vladimir Volkov bi mogli da ostanu bar još šest meseci, dok braća Marko i Stefan Šćepović mogu i da napuste klub.

Upitan da li smatra da crno-beli kao favoriti ulaze u novu sezonu, s obzirom na situaciju u Zvezdi i Vojvodini, Rašović je rekao:“Ne osećam se kao favorit u ovom trenutku, znamo da moramo naporno da radimo, moramo da idemo postepeno i ne smemo da gledamo previše unapred“, zaključio je Rašović.

Crno-beli se posle Zlatibora vraćaju u Beograd, a već 25. juna putuju na drugu fazu priprema u Sloveniju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter