0
Ostali sportovi

Babiću bronza na MI

Objavljeno: 21.06.13 u 16:18

babic

Srpski reprezentativac u tekvondou Vanja Babić zbog povrede lista predao je meč polufinala na Mediteranskim igrama, što znači da je prva medalja za Srbiju na Mediteranskim igrama bronzanog sjaja.

Kao drugi nosilac turnira u kategoriji preko 80 kg Babić je bio slobodan u prvom kolu, dok je u drugom savladao Egipćanina Mohameda Hašana sa 4:2 i na taj način izborio plasman u polufinale i osigurao medalju.
„Kompletirao sam medalje sa velikih takmičenja. Imam odličja sa svetskog i evropskog prvenstva, sada i sa Mediteranskih igara. Ipak, ostaje žal za polufinalom. Par dana pred put mi je pukao list desne noge, išao sam na terapije i bilo mi je bolje, pa sam sa trenerom odlučio da ipak krenem. Doneli smo dobru odluku, drago mi je što sam otvorio seriju medalja i verujem da će ih biti još dosta“, izjavio je Babić.

Ranije danas, srpski plivač Velimir Stjepanović plasirao se u finale trke na 400 metara slobodnim stilom, pošto je bio prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 3.54,97 minuta. Finale je na programu u 19.05 po lokalnom vremenu.

Veslači Srbije takođe su odlično započeli takmičenje na Mediteranskim igrama izborivši već prvog dana tri finala.

Iva Obradović u skifu, Nikola Stojić i Nenad Beđik u dvojcu bez kormilara i Marko Marijanović i Nenad Filipović u dubl skulu plasirali su se direktno u finale gde ih u nedelju očekuju borbe za medalje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter