0
Domaći fudbal

Voša može, Zvezda ne može da registruje igrače

Objavljeno: 20.06.13 u 16:27

fss1

Na današnjoj sednici Disciplinske komisije FS Srbije, a na osnovu dostavljenih adekvatnih dokaza o izmirenju duga, FK Vojvodina je ukinuta mera zabrane registracije (transfera) novih igrača. Dakle, Novosađani su od danas u mogućnosti da registruju igrače kao pojačanja za narednu sezonu.

Članovi Disciplinske komisije FS Srbije su u stalnom zasedanju i reaguju na sve konačne odluke Arbitražne komisije, kao i na sve dokaze o izmirenju postojećih dugovanja. Podsetimo, Disciplinska komisija je 11. juna 2013. godine analizirala sve konačne odluke Arbitražne komisije i svih drugih nadležnih organa FSS, a koje se odnose na izmirenje finansijskih obaveza na relacijama klub-igrač, klub-trener, klub-klub i klub-službena lica.

Klubovima su dostavljena pisma upozorenja o obavezi izvršenja finansijskih obaveza, a svim dužnicima je tom prilikom izrečena mera zabrane registracije (transfera) novih igrača. Naravno, oni su i dalje u prilici da prodaju igrače, kako bi obezbedili sredstva za isplatu dugovanja.

Članovi Disciplinske komisije još jednom apeluju na sve klubove-dužnike da što pre izmire zaostala potraživanja poverioca i o tome ih obaveste. Po dobijanju adekvatnih dokaza, njima će mera zabrane registracije (transfera) novih igrača biti odmah ukinuta.

Na kraju, podsetimo koji klubovi još uvek nisu izmirili dugovanja:

Superliga: FK Crvena zvezda, FK Novi Pazar, FK Jagodina, FK OFK Beograd, FK Smederevo, FK Rad i FK Radnički 1923 (Kragujevac)

Prva liga Srbije: FK Borac, FK Banat, FK Sloga, FK Metalac, FK Novi Sad i FK Inđija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter