0
Ostali sportovi

RSS: Usvojen konačan predlog novog sistema takmičenja

Objavljeno: 20.06.13 u 19:35

rukomet

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije usvojio je konačan predlog sistema takmičenja o kome će se Skupština RSS izjasniti u četvrtak 27. juna.

Većina članova je podržala predlog po kome će od naredne sezone u prvom delu prvenstva igrati 12 ekipa, dok će se Partizan i Vojvodina priključiti Superligašima u drugom delu sezone.

Novina je i da će odluka o prvaku države pasti nakon plej-ofa, a i timovi koji budu morali da se bore za opstanak to će učiniti kroz plej-aut.

UO RSS je odmrznuo svoj status u SEHA ligi i tako podržao učešće Partizana i Vojvodine u regionalnom takmičenju u narednoj sezoni.

Božidar Đurković, generalni sekretar RSS upoznao je sve članove UO sa aktivnostima vezanim za Svetsko prvenstvo za rukometašice koje se u krajem godine održava u našoj zemlji. Savez je od IHF-a do sada dobio najbolje ocene za dosadašnje aktivnosti u vezi sa ovim velikim sportskim događajem.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter