0
Ostali sportovi

Petar Nenadić: Cilj je polufinale u Danskoj

Objavljeno: 20.06.13 u 12:53

rss aerodrom 6/13/13

Žreb za Evropsko rukoemtno prvenstvo u Danskoj održaće se u petak od 18.30 sati u Herningu, gradu u kome će se odigrati mečevi preliminarne i glavne faze na EHF EURO 2014, ali i finalni vikend, s obzirom da je tamošnja dvorana, kapaciteta 12.000 mesta, najveća u državi. Reprezentacija Srbije svrstana je u prvi šešir zahvaljujući evropskom srebru osvojenom pre dve godine u Beogradu, kao i prvom mestu u kvalifikacionoj grupi 7.

„Iz prvog šešira možemo da imamo neki lakši put i susretnemo se sa nekim protivnicima koje želimo. Znači nam mnogo i zaslužili smo, jer smo pokazali da smo odlična reprezentacija u prethodnih sedam dana. U Rusiji odavno niko nije dobio utakmicu. Sve se okrenulo. Sve ono što je bilo u martu loše, ispravili smo. Posle napornih sezona smo sakupili snage da odigramo dve utakmice na vrhunskom nivou. Lepši kraj sezone nismo mogli da imamo” – kaže Petar Nenadić, reprezentativac Srbije.

Na pitanje da li ima posebne želje pred žreb dodaje:

„Najviše bih voleo da se ukrstimo sa dobrom grupom. Ne bih voleo da izvučemo Francusku i Island, ali bitnije od toga je sa kim ćemo  se ukrstiti u drugom delu takmičenja. U Dansku odlazimo sa ambicijom da se plasiramo u polufinale” –  jasan je srednji bek poljske Visle.

Evropsko prvenstvo za muškarce je na programu od 12. do 26. januara 2014. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter