0
Ostali sportovi

Otvorene MI, Ivana Maksimović nosila zastavu Srbije

Objavljeno: 20.06.13 u 22:45

MI Srbija

Svečanom ceremonijom na stadionu „Mersin“ večeras su otvorene 17. Mediteranske igre, koje će u narednih deset dana biti održane u turskom gradu Mersinu, prenosi Tanjug.

Ceremonija otvaranja počela je vatrometom sa krova stadiona, a nakon prvih reči dobrodošlice na stadion je uneta zastava zemlje domaćina, a potom i zastava Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara.

U svečanom defileu 24 nacije zastavu Srbije nosila je olimpijska vicešampionka iz Londona, reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović.

Sportistima i gledaocima se najpre obratio predsednik Organizacionog komiteta MI, ujedno ministar omladine i sporta Turske Suat Kilcim, a potom i predsednik Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara Amar Adadi.

Gost na svečanom otvaranju bio je i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žak Rog, koji je zahvalio domaćinu i organizatoru, a sportistima poželeo da u narednim danima na najbolji mogući način predstave svoje zemlje, porodice i sebe lično, ali da ne zaborave da je najvažnije da u svakom trentutku budu fer-plej takmičari.

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan poželeo je svima dobrodošlicu u Tursku i grad Mersin i osvrnuo se na kratak period u kojem su organizovane ove Igre.
„Iako je uloga domaćina najpre dodeljena Grčkoj, rado smo preuzeli organizaciju ovog takmičenja i za samo 18 meseci uspeli da spremni dočekamo goste. Nadam se da će nam se ispuniti i ta želja da vas sve dočekamo i ugostimo i na najvećoj svetskoj smotri sporta, Olimpijskim igrama u Istanbulu 2020“, rekao je Erdogan.

Nakon zvaničnih obraćanja i polaganja zakletvi od strane sportista, sudija i volontera, usledio je multimedijalni spektakl i bogat kulturno-zabavni program, praćen svetlosnim i zvučnim efektima, koji je okončan velikim vatrometom.

Svečanoj ceremoniji otvaranja Mediteranskih igara prisustvovali su i potpredsednik i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Žarko Paspalj i Đorđe Višacki.

Srbiju će na Mediteranskim igrama u Mersinu predstavljati 151 sportista u ukupno 23 sporta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter