0
Evropske lige

Đurđić: Gol protiv Šalkea obeležio sezonu

Objavljeno: 20.06.13 u 11:13

Nikola Djurdjic

Još jedna fudbalska sezona je za nama, a jedan od srpskih fudbalera koji ju je obeležio sigurno je i Nikola Đurđić. Sjajni napadač je tokom protekle sezone branio boje švedskog Helsingborga i nemačkog Grojter Firt i svojim golovima privukao je pažnju ljubitelja fudbala širom Evrope. Đurđić je prethodno pola godine igrao za norveški Haugesund i može se reći da su mu poslednjih godinu i po dana promenile život.

„Poslednjih godinu i po dana sam proveo i tri različita kluba, ali mogu da kažem da su to bile tri veoma uspešne polusezone. Svakih šest meseci sam pravio korak napred, brzo se prilagođavao i uspeo da postignem ono što se od mene i očekivalo. Sigurno da je prelazak u Bundesligu sam po sebi težak, posebno kada se uzme u obzir da sam došao u ekipu koja je držala samo začelje. Ipak, zacrtao sam sebi cilj od pet golova u polusezoni i to ispunio. Krivo mi je što smo ispali, ali je očigledno da nismo imali ekipu za elitu“ – rekao je Đurđić.

Bundesliga je najjača liga u kojoj je Đurđić tokom karijere igrao, a srpski napadač ističe da se ona po svemu razlikuje od ostalih.

„Bundesliga je oduvek bila moj san i veoma mi je drago što sam došao baš u Nemačku. U svakom pogledu sam bio prijatno iznenađen kvalitetom, organizacijom, navijačima, bukvalno nemam nijednu lošu reč. Zaista mi je teško i da pomislim koliko smo mi daleko od takve strukture“ – naglasio je Đurđić.

Uprkos tome što je bio jedan od najboljih igrača Grojter Firta od dolaska u klub, to nije bilo dovoljno da se obezbedi opstanak u Bundesligi. Naredne sezone klub će igrati u Cvajti, a za sada nema nagoveštaja da će Đurđić menjati sredinu.

„Znao sam da će biti teško kada sam došao ovde i bilo je realno da ispadnemo iz lige. Klub trenutno ima stav da sam im ja najbitniji igrač i da nema cene za koju bi me pustili. Imam želju da igram takmičenje koje je mnogo jače od Cvajte, ali sam trenutno tu gde sam. Međutim, prelazni rok je dug i nikad se ne zna šta može da se desi. Bilo je dosta priča još pred kraj sezone da ću napustiti klub, ali je predsednik razjurio sve koji su bili zainteresovani. Meni je bila želja da ostanem u Bundesligi, znam da su bar tri-četiri kluba htela da me dovedu.“

Uprkos tome što svi očekuju da se Grojter Firt brzo vrati u elitno društvo, situacija ne izgleda idealno u ovom trenutku.

„Ekipa se podmlađuje i to je, po meni, najveći problem. Nisam siguran da možemo sledeće sezone da se vratimo u Bundesligu, a već sam napomenuo da su moje ambicije daleko veće od Cvajte. Otišlo nam je 13 igrača, čija mesta popunjavaju dosta mlađi momci bez iskustva igranja u najjačem društvu, tako da očekujem dosta uspona i padova u toku naredne sezone“ – naglasio je Đurđić.

Tokom godina, Đurđić je sam bio odgovoran za svoju karijeru, pošto nije imao menadžera, a o tome kaže:

„Mislim da sam mogao da prođem bolje u karijeri, a isto tako i mnogo gore. Ne žalim ni za jednom odlukom i ukoliko nekad napravim pogrešan korak ili izbor znam da ću za to biti odgovoran ja, a ne neko drugi.“

Tokom protekle sezone, Đurđić je imao dosta događaja za pamćenje, ali u ovom trenutku izdvaja samo dva.

„To su definitivno debi za reprezentaciju i gol za pobedu protiv Šalkea. Nisam odigrao sjajno svoj debi za reprezentaciju, ali je on sam po sebi velika stvar“ – rekao je Đurđić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter