0
ATP

Đoković: Vimbldon je poseban

Objavljeno: 20.06.13 u 22:27

novak-djokovic

Svetski reket broj 1 Novak Đoković izjavio je da će uteha za poarz od Nadala u polufinalu Rolan Garosa biti igranje na najprestižnijem turniru na ATP turu, prenose mediji iz Velike Britanije.

„Uteha je da dolazi Vimbldon i nema veće motivacije nego igrati na najprestižnijem turniru na svetu. Oduvek sam sanjao da osvojim taj turnir, to je bio vrhunac moje karijere. Volim da igram na Vimbldonu, trava je najposebnija površina u našem sportu“, izjavio je Đoković.

Naš as ističe da posle svakog poraza čovek mora da ustane i bude još jači.

„Srećom, mogu da se oporavim od tog poraza od Nadala u Parizu. Bio je to uzbudljiv meč. Neće to biti ni prvi ni poslednji put da izgubim. Poražen sam od njega u Parizu tri ili četiri puta pre ovog meča. Poraz je poraz, i naravno da boli, ali sutradan kad se probudite, to je već novi dan, morate da ustanete i radite još jače“, dodao je srpski teniser.

Đoković naglašava da će mu jedan od najvećih rivala na predstojećem Vimbldonu biti Britanac Endi Marej koji je prošle godine osvojio zlatnu medalju za svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Londonu.

„Olimpijske igre u Londonu su bile jake kao Grend slem, svi su igrali osim Nadala. To je bio vrlo jak turnir, stavljen je dodatni pritisak na sve, pošto smo igrali za svoju zemlju, a to je nešto posebno, nema tog osećaja ni na jednom drugom turniru“, konstatovao je Novak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter