0
Ostali sportovi

Prvenstvo Evrope u triatlonu

Objavljeno: 19.06.13 u 10:36

tri

Srpski triatlon tim u sastavu: Vladimir Savić, Bojan Karanović, Petar Ivacković, Milan Tomin i Kristina Šmit, otputovao je 12. juna na prvenstvo Evrope čiji je domaćin ove godine Alanja, Turska.

Tomin, Ivacković i Šmit nastupili su u konkurenciji juniora na sprint distanci od 750m plivanja 20km vožnje bicikla i 5km trčanja. Za Petra i Milana ovo je bio premijeran nastup na prvenstvu Evope i odlična najava za dobra ostvarenja u juniorskoj kategoriji u kojoj će se takmičiti naredne dve godine.

Na olimpijskoj distanci od 1500m plivanja 40km vožnje bicikla i 10km trčanja Vladimir Savić okitio se zlatnom medaljom, dok je Bojan Karanović osvojio srebro za Srbiju, svako u svojoj starosnoj kategoriji.

Danas u 14h po lokalnom vremenu (13h u Srbiji) je na programu paratriatlon u kome Srbija ima predstavnike u dve kategorije, a zlato sa svetskog prvenstva iz 2012. godine pokušaće da opravdaju momci iz tandema Marko Pavlović i Lazar Filipović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter