FOTO:STARSPORT
in ,

Nagrada stiže crveno – belima

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić pokrenula je inicijativu da se iz budžetske rezerve izdvoje sredstva za nagradu vaterpolistima Crvene Zvezde, koji su početkom meseca postali prvaci Evrope.

Pojedini beogradski mediji preneli su da je ministarka Marić odbila da nagradi Zvezdu, iako je pre dve godine Partizan, nakon osvajanja Lige šampiona, dobio nagradu države u protivvrednosti od 200.000 evra.

„Tim povodom, vlada je donela zaključak da se u daljoj komunikaciji ministarstva omladine i sporta i ministarstva finansija pronađe način da se ova inicijativa ostvari. Radi se isključivo o proceduri, a ne odsustvu namere. Ministarka Marić, nikada nije izjavila da Crvena zvezda ne zaslužuje nagradu za titulu prvaka Evrope, niti je ovaj uspeh poredila sa prethodnim uspesima vaterpolo kluba Partizan. Svaka informacija u ovom smislu je gruba neistina“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo omladine i sporta podsetilo je da je finansijskim sredstvima omogućilo da srpski timovi nastupe u LŠ, obezbedilo besplatne kapacitete za pripreme klubovima i vanredno izdvojilo odlučujuća sredstva da bi se fajnal-for organizovao u Beogradu.

„Podrška vaterpolu, kao jednom od najtrofejnijih srpskih sportova je kontinuirana, i već su planirana sredstva za organizaciju Evropskog prvenstva u Srbiji 2016. godine, koje je kvalifikaciono za naredne Olimpijske igre“, zaključuje se u saopštenju.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Rajevac umesto Sa Pintua?

Juve otkupio Asamou