0
Košarka

Moka primljen u Kuću slavnih

Objavljeno: 19.06.13 u 23:48

moka

Još jedan sjajan dan za srpski i beogradski sport. Zoran Moka Slavnić dobio je ogromno i zasluženo priznanje jer je danas i zvanično primljen u FIBA Kuću slavnih u Ženevi!

„Ovo je za mene jedan od onih dana u karijeri i životu koji se večno pamte. Bio sam plejmejker sjajne jugoslovenske generacije u kojoj su blistali Ćosić, Dalipagić, Delibašić, Kićanović, a vodio nas je trener Mirko Novosel. Izuzetno sam ponosan zbog ovog priznanja“ rekao je Zoran Slavnić posle ulaska u Kuću slavnih.

Interesatno je da su u ovu kuću ili neku vrstu muzeja košarkepre Slavnića primljena desetorica naših ljudi iz sveta košarke i to: Aleksandar Nikolić, Radomir Šaper, Borislav Stanković, Ranko Žeravica, Nebojša Popović, Obrad Belošević, Radivoj Korać, Dragan Kićanović, Dragan Kićanović i Vlade Divac.

Moka je najveće rezultate postigao kao plejmejker Crvene zvezde sa kojom je osvojio dva šampionata i tri Kupa Jugoslavije i evropski Kup pobednika Kupova. Sa reprezentacijom SFRJ je od 1973. do 1980. godine tri puta bio prvak Evrope i po jednom svetski i olimpijski šampion.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter