0
Evropske lige

„Duh Šenklija“ diže pobunu

Objavljeno: 19.06.13 u 21:09

Untitled-2

Engleski navijači predvođeni navijačkom grupom Liverpula „Duh Šenklija“ održali su danas protestnu šetnju londonskim ulicama pod nazivom „Fudbal bez navijača nije ništa“ koja je završena ispred prostorija Fudbalske asocijacije Engleske.

Povod za navijačku pobudnu je preskupa cena karata koju engleski ljubitelji fudbala moraju da plate kako bi gledali svoje ljubimce. Grupa „Duh Šenklija“ sa ovom akcijom krenula je već pre nekoliko meseci, a danas su se na njihov poziv okupili zajedno na jednom mestu i sa jednim ciljem navijači nekoliko največih engelskih premijerligaša.

U grupi su se tako zajedno našli navijači Arsenala, Totenhema, Liverpula, Evertona, Sitija, Junajteda i drugih klubova koji su nosili transparente i uzvikivali slogane protiv pohlepe vlasnika klubova.

„Devet od deset navijača smatra da je fudbal postao neprihvatljivo skup. Klubovi se kupaju u novcu, prihodi od TV prava stalno rastu i smatramo da mora da se postavi gornja granica od 600 funti za godišnje ulaznice za navijače, kao i da ulaznica za gostujuće sektore ne bi smela biti skuplja od 20 funti,“ stav je ostrvskih navijača.

Na kraju treba dodati da se oglasio i portparol FA koji je istakao da je pitanje određivanja cena ulaznica prepušteno svakom klubu, a navijači su najavili nove akcije ukoliko se nastavi trend rasta cena karata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter