0
Evroliga

Poznati protivnici Igokee u kvalifikacijama za Evroligu

Objavljeno: 18.06.13 u 15:26

Evroliga

Iako nisu završeni svi nacionalni šampionati već sada su poznati svi učesnici kvalifikacija za naredno izdanje Evrolige u kojima će učestvovati i jedan srpski klub – Igokea iz Laktaša.

Prvoplasirani tim posle ligaškog dela takmičenja u ABA ligi nejveće protivnike u kvalifikacijama imaće pre svega u moskovskom Himkiju koji planira budžet od preko 15 milione evra za narednu sezonu, kao i u višegodišnjem učesniku Evrolige – vicešampionu Litvanije Lijetuvos Ritasu.

Pored ova tri tima u kvalifikacijama će igrati vicešampion Francuske Strazbur, zatim Ostende kao prvak Belgije, potom češki šampion Nimburk, Banvit kao poraženi finalista plej-ofa turskog šampionata i na kraju Oldenburg kao viceprvak Nemačke.

Takmičenje će kao i do sada biti održano po nokaut sistemu. Još uvek nije poznato gde će turnir biti održan, ali se zna da će žreb biti obavljen početkom jula. Samo pobednik dobija pozivnicu za Evroligu i prilikom žreba će biti svrstan u poslednji šešir, dok će preostalih sedam klubova dobiti priliku da nastupi u Evrokupu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter