1
Košarka

Blažič: Jedva čekam da zaigram pred Delijama

Objavljeno: 18.06.13 u 11:03

jaka-blazic-zvezda

Jaka Blažič doputovao je u Beograd. Novi bek Crvene zvezde Telekom završio je sve formalnosti oko potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa crveno-belima, a uspešno je prošao sve medicinske preglede i neophodne testove opterećenja. Blažič se u Srbiji zadržao svega nekoliko sati, ekspresno je morao da se vrati u Sloveniju pošto već u četvrtak putuje u Ameriku gde će igrati letnju ligu.

Crvena zvezda je u Jaki Blažiču dobila fantastičnog atletu o čemu možda najbolje svedoči podatak dobijen na testiranjima u medicinskom centru Vita maksima. Naime, Blažič ima svega pet procenata masti u organizmu. Kada smo ga upitali da to prokomentariše ovaj pitomi momak sa Bleda samo se osmehnuo i slegnuo ramenima.

„Košarka nije bila moja prva ljubav. Počeo sam prvo da treniram hokej, već sa šest, sedam godina. A, onda sam uz Majkl Džordana zavoleo košarku koju sam počeo da igram sa 10 godina i odmah sam se zaljubio“ – počeo je priču Blažič koji ne krije da je sa leda i najbrže igre na planeti preneo dosta agresije i na parket.

Blažič je već sa 17 godina bio prvotimac Triglava, branio je boje Slovana, a poslednje dve sezone igrao je za ljubljansku Olimpiju sa kojom je osvojio dva nacionalna Kupa. Minule dve godine Blažič je imao priliku da stiče evroligaško iskustvo koje za njega bilo dragoceno:

„Prva godina u Olimpiji je bila turbulentna. Trebalo mi je vremena da se naviknem na tako kvalitetno takmičenje kao što su ABA liga i Evrolioga. Prošle sezone sam dobio priliku da se nametnem i mislim da sam ukazanu šansu iskoristio. Ovo će sada biti novi korak za mene i mislim da je Crvena zvezda idealna sredina.“

Na pitanje kako je baš izabrao crveno-beli dres Blažič je rekao:

„Kad smo završili sezonu, odmah sam dobio informaciju da je Zvezda zainteresovana. Od tada su počeli pregovori i sve je bilo usmereno u tom pravcu. Iskreno, druge ponude me nisu mnogo ni zanimale. Zvezda je bila najkonkretnija i mislim da je ovo najbolja opcija za mene u ovom trenutku.“

O očekivanjima na predstojećoj letnoj ligi, gde će igrati za Milovoki Bakse, Blažič kaže:

„Nisam draftovan, a ovo će mi biti idealna prilika da iskusim kako se igra u Americi, da se odmerim u odnosu na igrače koji su na pragu NBA i proverim da li postoji mogućnost da posle Zvezde napravim još jedan korak napred. Ipak, pre svega toga želim da se dokažem u Beogradu i sa Zvezdom da osvajam trofeje.“

Blažič ne krije zadovoljstvo što će biti u prilici da sarađuje sa trenerom Dejanom  Radonjićem:

„Volim da igram brzo, zato sam i došao u Crvenu zvezdu jer znam kakav je stil trenera Radonjića. Mislim da u odbrani imam mnogo prostora da napredujem i zaista ću dati sve od sebe da budem najbolji.“

Ono što jedva čeka je da oseti huk sa tribina Zvezdinih navijača i atmosferu za koju zna da je jedinstvena u Evropi:

„To je zaista specifičan ambijent za igranje. O tome priča cela košarkaška Evropa. Jedva čekam da sve to doživim i mislim da ću uživati. Nadam se da ćemo svi zajedno mati dosta razloga za radovanje sledeće sezone“ – poručio Blažič.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter