0
Ostali sportovi

FOTO: TANJUG

Stević pobednik 53. Trke kroz Srbiju

Objavljeno: 16.06.13 u 14:04
FOTO: TANJUG
FOTO: TANJUG

Srpski biciklista Ivan Stević, član rumunske ekipe Tušnad, pobednik je 53. Trke kroz Srbiju, pošto je u današnjoj poslednjoj etapi od Sremske Mitrovice do Beograda sačuvao prednost i na kraju za sekund nadmašio Poljaka Pjotra Kirpsa, prenela je agencija Tanjug.

Treće mesto u generalnom plasmanu sa devet sekundi zaostatka osvojio je Slovak Patrik Tibor.

U današnjoj etapi dugoj 124 kilometra pobedio je Turčin Ahmet Orken, ispred Italijana Leonarda Pinicota i Bugarina Momčila Robova.

Trka kroz Srbiju održana je pod visokim pokroviteljstvom predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a žutu majicu Steviću predala je ministarka sporta Alisa Marić.

Trka je održana pod sloganom „Turizam, kultura i biciklizam zajedno – putevima rimskih imperatora“, bila je duga oko 900 kilometara, sa 18 prolaznih ciljeva, a 120 takmičara vozilo je od Medijane, preko Feliks Romulijana, prema Viminacijumu i Sirmijumu do Singidunuma.

Trka kroz Srbiju je manifestacija od značaja za Republiku Srbiju, a podršku su pružili Ministarstvo finansija i privrede, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo kulture i informisanja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter