0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Pobedom overen plasman na Evropsko prvenstvo

Objavljeno: 16.06.13 u 20:35
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Rukometna reprezentacija Srbije završila je na prvom mestu u grupi 7 kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Danskoj pošto je u meču poslednjeg kola u punoj hali Čair u Nišu savladala selekciju Bosne i Hercegovine sa 30:23 (13:12).

Dugo je reprezentacija Bosne i Hercegovine bila ravnopravan rival našoj selekciji, koju je prvi put pred domaćom publikom vodio novi savezni kapiten Ljubomir Vranješ, pa se čak i na poluvreme otišlo sa samo jednim golom prednosti za Srbiju.

Međutim, već do sredine drugog dela igre naš tim predvođen odličnim kapitenom Ilićem dolazi do velikih šest golova prednosti (23:17). S obzirom da je i iskustvo u ovom meču bilo na strani reprezentacije Srbije, pošto je selektor gostiju većim delom priliku ukazao mlađim snagama, nije bilo teško sačuvati stečeno vođstvo.

Filip Marjanović sa sedam golova bio je najefikasniji među „orlovima“, Momir Ilić je dodao pet pogodaka, dok su Rajko Prodanović i Rastko Stojković po tri puta bili precizni. Vrlo dobru partiju pružili su i golmani Stanić i pre svega Đukanović. Na drugoj strani Faruk Vražalić sa pet pogodaka je bio bolji od ostalih u timu.

O drugom putniku na Evropsko prvenstvo odlučuje meč između Austrije i Rusije, koji posle naše pobede nad Bosnom i Hercegovinom nema nikakvu važnost za Srbiju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter