0
Fudbal

„Kosovo“ nastupalo u Švajcarskoj, FSS će uložiti protest

Objavljeno: 16.06.13 u 15:45

kosovo mladi

Mlada fudbalska reprezentacija takozvanog Kosova učestvovala je na turniru „Vais kup“ u Švajcarskoj, a domaćin je selekciju koja nije član Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) tretirao kao da to jeste i prekršio odluku FIFA sa kongresa u Japanu, prenosi Tanjug.

Tada je doneta odluka da mlađe selekcije kosovskog saveza i ženski tim mogu da igraju nezvanične utakmice protiv država koje su ih priznale, ali bez intoniranja himni i državnih obeležja.

„Obratićemo se našoj ambasadi. Ukoliko nisu isticani zastava, grb i nije intonirana himna onda su organizatori postupili po odluci. U suprotnom uložićemo protest kod FIFA protiv FS Švajcarske“, izjavio je predsednik FSS Tomislav Karadžić za Sporski žurnal.

Međutim, na fotografijama koje su objavljene na sajtu kosovskog saveza jasno se vide kosovski simboli i trenuci intoniranja himne, pa se očekuje protest FSS.

Na turniru u Švajcarskoj učestvovali su još Gana, Brazil i Egipat, a blago rečeno čudno je što je turnir počeo istog dana kada je prvi čovek FIFA Sep Blater bio u poseti Srbiji i zatražio da se donese solidarno rešenje za „Kosovo“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter