0
Košarka

Barsa izborila majstoricu

Objavljeno: 16.06.13 u 20:52

barsa-real-kosarka

Igraće se peta, odlučujuća, utakmica u finalu španskog plej-ofa pošto je Barselona pobedom pred svojim navijačima nad Realom od 73:62 (23:17, 11:15, 15:13, 24:17) uspela da izjednači u seriji na 2:2.

Od samog starta meča Katalonci su nametnuli svoj ritam igre što im je dnelo vođstvo koje se do poluvremena istopilo na samo dva poena. Ipak, domaći tim je početkom poslednje deonice stekao ogromnih devet poena viška, da bi Real uoči poslednja dva minuta serijom 9:2 uspela da smanji na samo dbva poena zaostatka na dva minuta pre kraja meča (63:61). Međutim, gosti nisu imali snage za potpuni preokret pošto su igrači domaćeg tima bili precizni sa linije za slobodna bacanja.

Sa 18 poena i 10 skokova Ante Tomić je bio najbolji akter meča, a pored njega u Barseloni dvocifreni su bili još Lorbek i Uertas sa po 11 i Mavrokefalidis sa 10 poena. Igrači Reala su u dobroj meri rasporedili košgeterski učinak pa je tako Felipe Rejes sa 10 poena bio najefikasniji u madridskom timu.

Peti meč između Reala i Barselone na programu je u sredu, 19. juna, i biće odigran u Madridu. Problem za Barselonu u toj utakmici mogao bi da bude neigranje Huana Karlosa Navara koji je danas obnovio povredu zadnje lože.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter