0
Košarka

FOTO: STRSPORT

Vujošević: Čović je mafijaška pudlica

Objavljeno: 13.06.13 u 09:18
FOTO: STRSPORT
FOTO: STRSPORT

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović pomogao njegovoj ekipi da ove sezone odbrani titulu prvaka Srbije.

Veći deo konferencije za medije posle četvrte utakmice plej-ofa Superlige trofejni stručnjak je posvetio kritikovanju prvog čoveka crveno-belih iznoseći pred novinare i uvredljive detalje u njihovom već uobičajenom javnom prepucavanju.

– Moram da zahvalim Čoviću, jer nam je puno pomogao. Njegovo ponašanje je ispod svakog nivoa dostojanstva, on je kivan jer nije prvi čovek Srbije. To je najgori čovek koga sam upoznao, samo su gori oni koji ga drže. Ima krivičnu prijavu na Kosovu i Metohiji, digao je kredit, izgradio fabriku, i on drži moralne pridike – rekao je Vujošević, dodajući da dobija pretnje smrću i da policija zna za to.

Trener Partizana je dodao da je sve počelo Čovićevim pretnjama na početku sezone „da će ga uhvatiti za gušu“.

– Ja imam ponosa i imam obavezu da objasnim onom malom broju ljudi koji razmišljaju svojom glavom. Njega zovu mafijaška pudlica, i sa štiklom može da me uhvati za koleno – kazao je Vujošević.

On istakao da je najviše problema imao kad je Zvezdin trener bio Vlada Vukoičić, jer smatra da je dobro spremao ekipu.

– Zvezda je sezonu počeli sa Lazićem. On je perspektivan trener, ali ne kalibra da vodi ekipu koja ima šampionske ambicije. Teško je imati trenera sa autoritetom kad je u klubu osoba poput Čovića – objasnio je Vujošević, navodeći da je cela sezone protekla u atmosferi „linča I napetosti“ između dva kluba.

– Red je da kao predsednik Sportskog društva Partizan obavestim javnost o finansijskom stanju u klubu. Finansijska situacija u Crvenoj zvezdi nije srazmerna rezultatima, smatrao sam da bi trebalo da budu nagrađeni oni koji imaju bolje rezultate. To je naišlo na razne reakcije, počele su razne igre – rekao je Vujošević.

Trener crno-belih se na kraju osvrnuo na finalnu seriju plej-ofa i osvajanje titule.

– Veoma sam srećam zbog titule, iako je najznačnije bilo regionalno takmičenje pošto donosi plasman u Evroligu. Svaka čast momcima, izdržali su sve što su izdržali, nije lako podneti naporne treninge, neredovne plate, štampu koja je okrenuta protiv Partizana i razne pritiske koje smo imali tokom sezone. Ono što ne ubije čoveka, učini ga jačim. Te stvari koje su bile protiv nas, stvarale su među nama inat – zaključio je Vujošević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter