in ,

Festival mladih golfera

Golf CN 2 

Na terenima Golf kluba „Beograd“ na Adi Ciganliji odigran je izuzetno jak golf turnir za juniore pod nazivom „Cartoon Network Junior Challenge“.

Na turniru koji su organizovali GK Beograd i „Kartun Netvork akademija“ učestvovalo je šestoro juniora iz Slovenije, sedmoro dece iz Hrvatske, četvoro Bugara i 13 naših juniora.

Najbolje rezultate postigli su Ranko Helc, Puniša Plazina, Daniel Krivačić, Sergej Stojiljković, Njegoš Šolak i Rajan Stajkov kod dečaka, dok su kod devojčica najbolje bile Ema Grilc, Nina Potočar, Maja Hendija, Sofija Seldemirova i Jefimija Đorđević.

Program turnira je bio podeljen u dva dana, a učesnici u četiri starosne kategorije, od 1996. do 2004. godišta i mlađi.

Prvog dana turnira, juniori su imala obezbeđnu probnu rundu kao i predavanje o golf pravilima koje je držao naš golf sudija, Simeon Parađina.

Drugog dana održano je takmičenje, a deca su imala priliku i da uživaju u zabavnom programu. Nagrade su dodeljene u tri kategorije, kao i pojedinačne nagrade za najduži udarac.

Istovremeno, promocija golfa među najmlađima je i dalje u toku i trenutno se održava drugi juniorski kamp u ovoj godini.

Trenutno 16 juniora učestvuje u kampu koji je počeo prošle nedelje i koji se završava u petak, 14. juna. Najmlađi će tokom kampa biti u mogućnosti da nauče osnove ovog sporta, kao i da se oprobaju u njemu.

Treći ovogodišnji kamp za decu u organizaciji Golf asocijacije Srbije biće održan krajem juna, od 24. do 30.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Barsa daje 50 miliona Čelsiju za tandem

Šurle pojačao Čelsi