0
Ostali sportovi

Dva gola Lučića, Bruinsi pali u trećem produžetku

Objavljeno: 13.06.13 u 08:51

170398315_slide

Ako se po jutru dan poznaje, a naš narod kaže da je tako, onda nas sudeći prema prvoj utakmici Stenli kupa očekuje paklena i duga finalna serija. Čikago Blekhoksi poveli su sa 1-0 potšo su u Junjated centrru tek u trećem produžetku savladali Boston Bruinse, na kraju je bilo 4:3.

Imali su Bruinsi dva puta na utakmici prednost od dva gola koju nisu uspeli da zadrže, a potom su u produžecima propustili sijaset prilika pre nego što ih je stigla kazna Blekhoksa.

Već na samo startu druge trećine na semaforu u Čikagu stajalo je 2:0 za Boston, a strelac oba gola za goste bio je MIlna Lučić, Blekhoksi smanjuju prednost Bruinsa nešto kasnije preko Brendona Sada. Novu prednost od dva gola Bruinsima donosi Patris Beržeron U sedmom minutu poslednjeg perioda, međutim ni ta prednost gostiju nije dugo trajala jer je samo dva minuta kasnije Dejv Boland smanjio na 3:2.

Blekhoksi su ispeli da izbore produžetke u 12. munutu treće trećine golom Džonija Odaje, da bi tek u trećem od njih stigli do velikog trijumfa i to pogotkom Endrjua Šoa.

I reč, dve o golmanima. Tuka Rask čuvar mreže Bruinsa na ovoj utakmici upisao je 63 odbrane, anjegov kolega i Blekhoksa Kori Kraford 54.

Druga utakmica finala Stenli kupa na programu je u noži između subote i nedelje a ponovo će Blekhoksi biti domaćini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter