in ,

Čović: Pad srpske košarke počeo je sa Vujoševićem

nebojsa-covic

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović odgovorio je na teške optužbe trenera Partizana Duška Vujoševića tvrdnjom da je trofejni stručnjak crno-belih učestvovao u planiranju njegovog hapšenja na početku sezone.

„Čestitam Partizanu na osvojenoj tituli, mada mislim da je Zvezda jako puno toga uradila ove godine što je bitno za srpsku košarku. Sa klubom smo počeli pre dve godine koji praktično nije i postojao. Organizovanim grupama taj klub je umalo uništen. Slična stvar je i sa fudbalskim klubom. Ja sam iskreno govoreći, zadovoljan sezonom. Imali smo cilj da osvojimo sve trofeje. Uzeli smo jedan, ali smo došli do krunskog cilja, a to je plasman u Evroligu. Veliki posao počinjemo već sutra kako bi se spremili za narednu sezonu. Potrebno je napraviti analizu.

Smatram da su sudije odradile korektan posao, ali moramo da nastavi da se borimo za još regularnije takmičenje“, rekao je Čović a onda se okrenuo Dušku Vujoševiću.

„Što se tiče optužbi Vujoševića, to će biti samo dopune u krivičnoj prijavi. Verujem da je i on stajao u pripremi za moje hapšenje pred početak sezone. On se predstavlja kao Partizanova grupacija, ali nije moje da vodim Partizanovu politiku.

Poslovica kaže da pametan treba da se skloni kada naiđe budala. To je pogrešna koncepcija, ne trebaju pametni da se slanjaju da bi budale vladale. Sve se svelo na tračeve i na ponašanje jednog čoveka. Krivična prijava će već sutra biti popunjena. Ne bih karakterisao Duleta Vujoševića kakav je on čovek. Ne bih da ga poredim sa čovekom. On ima pravo na svoje mišljenje i to nije problem. Mi u Zvezdi ćemo raditi normalno svoj posao. Na putu smo da napravimo stabilan evropski klub. Kakav je sklop ljudi koji bi spalili Crvenu zvezdu na lomači? Naša razmišljanja su da napredak srpskog sporta zavisi koliko su uravnoteženi Partizan i Crvena zvezda. Što se tiče pritiska koji smo trpeli od Vujoševića, to je njegov način njegovog funkcionisanja. U košarci neće biti mira, ukoliko mu se dopusti da radi šta hoće. Pad srpske košarke je počeo 2003. godine, a svi znamo ko je tada bio selektor. Nadam se da će se naći snage da se zaustavi takav trend“, rekao je Čović.

On je potom istakao da Zvezdi treba profil evroligaške ekipe a ti standardni se upoređuju sa karakteristikama igrača.

„Radili smo sa tri trenera. Činilo se da je posle osvajanja Kupa došlo do pada u formi. Rvali smo se sa problemima. Sada treba postaviti formaciju u standardnu sa Evroligom. Svi znamo kakav će tempo biti, prema svim tim parametrima će se praviti selekcija uz projekcijom budžeta. Zvezda će u narednim nedeljama izaći sa tačnim brojakama budžeta. Lako ćemo utvrditi šta je dobila Zvezda, a šta Partizan. Njihov odgovor je uvek „zašto mi njima polažemo račune“. Oni nama ne polažu račune, već građanima Srbije. Oni nisu platili 150.000 evra poreza.

FMP-ovo poslovanje je lako proverljivo. Ne postoji firma koja nema problema sa likvidnošću. Pa sama država ima problema sa tima. Da nas politički nisu kinjili sada bi smo imali drugačiju sliku. FMP nije gubitaš. Mi nismo koristili kredite Agrobanke da bi se privatizovao FMP“, naglasio je Čović i dodao:

„Zvezda nije krila svoja finansijska stanja. Priča da je Zvezda dobila mnogo više od države, ali to se lako proveri. Mi Partizanove podatke nismo videli. Taj lobi i dalje radi. Ja se bilo kog posla koji sam radio ne stidim. I spreman sam na svaku vrstu provera. Hoću da kažem da se radi o ljudima koji imaju određene probleme sami sa sobom. I da su spremni da zarad nekih rezultata idu i preko mrtvih. To nije zdravo i opasno po društvo i sport. Mi se nismo bavili Partizanom ove godine, a to ne znači da se nećemo baviti. Nećemo im prećutati neke komentare. Partizan se očigledno ne zove Partizan, nego Dule Vujošević“.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Dva gola Lučića, Bruinsi pali u trećem produžetku

Vujošević: Čović je mafijaška pudlica