0
Ostali sportovi

Vaterpolisti savladali domaćina

Objavljeno: 12.06.13 u 16:28

rusija-srbija-vaterpolo

U drugom kolu finalnog turnira Svetske lige Srbija je u Čeljabinsku pobedila Rusiju sa 14:11 (3:1, 3:2, 3:2, 5:6) i tako praktično obezbedila prvo mesto u grupi. Znalo se da podmlađeni sastav domaćina nema većih izgleda ali je njihova borbenost naterala pulene Dejana Savića na priličan angažman.

U prvoj četvrtini Rusi su odolovali do samog kraja. Srbija je povela golom Rađena. Usledila je serija od tri puta igrača više za domaćina. Veoma dobrog Mitrovića je savladao Alejničev. Kada se činilo da će se na prvi odmor otići nerešenim rezultatom Srbija je u poslednjih 30 sekundi koristeći igrača više postigla dva gola preko Šaponjića i Aleksića.

Odlična serija sa igračem više nstavljena je u drugih osam minuta. Sredinom ovog dela igre zahvaljujući Ćuku i Filipoviću Srbija je imala prvi put četiri gola prednosti. Propuštene su zatim dve prilike sa igračem više da bi Timakov smanjio na 6:3.

Zanimljivo je bilo u treće delu. Arbitri, koji su se pošteno nasvirali isključenja dosudili su pet puta igrača više za domaćina.Dve prilike su iskorišćene. Srbija je uz realizovani peterac Filipovića bila precizna preko Mandića i Udovičića.

Srbija je u poslednjem delu imala i pet golova prednosti 11:6, da bi Rusi uspeli da razliku, sa igračem više smanje na 11:8. Malu seriju domaćina prekinuo je lepim golom Aleksić za vodjstvo 12:8 tri minuta pre kraja.

Sudije su bile pomalo i komične sa izbačajima jer nije bilo razloga. Savić je u samom finišu zatražio drugi tajm aut da bi smirio igru. Pobeda nije dolazila u pitanje ali su Rusi pravom goleadom poraz učinili podnošljivim.

celjabinsk-kosovo-je-srbija

Srbija je imala podršku oko 20 navijača koji su razvili transparent Kosovo je Srbija.

U prvoj utakmici u našoj grupi Kina je deklasirala Brazil 18:3 i tako osvojila prve bodove.

Srbija: B.Mitrović, Šaponjić 1, Gocić, Udovičić 2, Ćuk 1 , Ubović, Nikić 1, Aleksić 3, Radjen 1 , Filipović 2, Mandić 2, S.Mitrović 1, G.Pijetlović. Selektor: Savić.

Rusija: Ivanov, Lazarev 2, Odinsov 1, Alejničev 2, Zinatulin, Ašajev 2, Timakov 2, Nagajev, Kolod 1, Šepeljev , Lisunov 1, Andrjukov, Kostrov. Selektor: Karabutov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter