0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Partizan je šampion!

Objavljeno: 12.06.13 u 23:08
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana mt:s odbranili su titulu šampiona Srbije pošto su u finalnoj seriji plej-ofa Agroživ Superlige savladali Crvenu zvezdu Telekom sa 3-1. Crno-beli su do pehara došli pobedom u četvrtoj utakmici od 52:68 (11:15, 10:19, 12:16, 19:18).

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić se opredelio da meč počnu: Subotić, Rakočević, Simonović, Savović i Nelson.

Strateg Partizana Duško Vujošević u startnu petorku uvrstio je: Lovernj, Vesterman, Lučić, Milosavljević i Gagić.

Velika tenzija među igračima oba tima na početku meča odrazila se na igru. Veoma grubi startovi u kojima su prednjačili košarkaši Partizana obeležili su start meča. Crno-beli su u takvoj igri stekli blagu rezultatsku prednost koju su održavali tokom cele prve četvrtine. Zvezda je bila izuzetno loša u šutu iz igre, ali je šutevima sa linije slobodnih bacanja uspela da održi priključak.

Početkom drugog perioda igre Bogdan Bogdanović je sa dve dalekometne trojke doneo prvu dvocifrenu prednost Partizanu. Zvezda je i dalje bila očajna u šutu, a crno-beli su svoju prednost povećavali. Sredinom ovog dela igre izabranici Duška Vujoševića su imali i 17 poena prednosti. Crveno-beli su ipak uspeli da malo smanje veliki zaostatak i na odmor odu sa 13 poena u minusu.

Na kraju prvog poluvremena rezultat je 21:34 za Partizan, a zanimljivo je da je jedini strelac iz igre za Crvenu zvezdu Igor Rakočević. Crveno-beli iz 12 pokušaja za tri poena nisu postigli nijedan koš. Partizan predvodi Bogdan Bogdanović koji je postigao 12 poena.

Iako se očekivalo da Zvezda zaigra malo bolje posle kratkog odmora to se nije desilo. Vladimir Lučić je sa osam uzastopnih poena doneo crno-belima prednost od čak 21 poena i tada je već svima bilo jasno da će Zvezda jako teško nešto izvući iz ove utakmice. Partizan je odlično igrao i nije dozvoljavao rivalu da se vrati u ovaj meč. Crveno-beli i dalje imaju očaja šut. Tek su u 18. pokušaju uspeli da ubace prvu trojku.

Velika prednost Partizana na početku poslednje deonice donela je rasterećeniju igru ljubimaca crno-belih. Zvezda je pred kraj četvrte četvrtine prišla na 11 poena zaostatka, ali sa procentom šuta kakav su imali večeras nisu mogli da očekuju nešto više. Izabranici Duška Vujoševića su rutinski priveli meč kraju i zasluženo osvojili titulu.

Najefikasniji na meču bio je Bogdan Bogdanović koji je postigao 17 poena. Kapiten Vladimir Lučić dodao je 14, a odličnu partiju pružio je i Žofri Lovernj koji je ubacio 15 poena uz 11 skokova.

Najzapaženiji u timu Dejana Radonjića bio je Demarkus Nelson sa 12 poena. Raško Katić je ubacio 11, a Igor Rakočević je meč završio sa 10 poena.

Partizan je na ovaj način došao do svoje 20. titule prvaka države, a 12. put uzastopno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter