0
Domaći fudbal

Zvezdi zabrana registracije novih igrača

Objavljeno: 11.06.13 u 15:25

nacionalna-kuća-fudbala

Danas je održana sednica Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije,  kojom je predsedavao Slobodan Pajović i na kojoj je razmatrana situacija vezana za konačne odluke Arbitražnih komisija i drugih nadležnih organa FSS, a koje se odnose na izmirenje finansijskih obaveza na relacijama klub-igrač, klub-trener, klub-klub, klub-službena lica, kao i odluka Disciplinske komisije o izrečenim novčanim kaznama za klubove Prve lige Srbija, Prve lige Srbije za žene i Prve futsal lige Srbije.

Pre ove sednice, svim klubovima-dužnicima je upućeno pismo upozorenja o neizmirenim obavezama. Članovi Disciplinske komisije su na današnjem zasedanju doneli odluku da se određenom broju klubova, a zbog neizvršavanju obaveza ka igračima, trenerima, drugim klubovima ili službenim licima, odnosno izrečenim novčanim kaznama, izrekne mera zabrane registracije (transfera) novih igrača, a koja će biti ukinuta odmah po izvršenju svih finansijskih obaveza od strane kluba.

„Donesene odluke su vezane za predmete koji su u potpunosti okončani u procesu pred nadležnim organima FSS. Obavešteni smo od strane zvaničnika obe lige, Zajednice klubova Jelen Super lige i Udruženja klubova Prve lige Srbija, da se određeni broj predmeta još uvek nalazi u postupku i da se čeka na donošenje konačnih odluka po tim pitanjima. Zbog toga, članovi Disciplinske komisije biće u stalnom zasedanju i obavestiće javnost o eventualnim novim detaljima. Napominjem da, uprkos prilično velikom broju klubova obe lige koji se nalaze na listi, samo tri kluba – dva iz Jelen Super lige i jedan iz Prve lige Srbija, imaju relativno značajna finansijska dugovanja.“ rekao je Slobodan Pajović nakon sednice.

Članovi Disciplinske komisije FSS podsećaju da mera izricanja zabrane registracije (transfera) novih igrača se ne odnosi na mogućnost transferisanja igrača u druge klubove, odnosno na mogućnost da klubovi upravo time obezbede finansijska sredstva za izmirenje svojih obaveza.

Klubovi Jelen Super lige kojima je izrečena mera zabrane registracije (transfera) novih igrača su:

FK Crvena zvezda, FK Vojvodina, FK Novi Pazar, FK Jagodina, FK OFK Beograd, FK Smederevo, FK Rad  i FK Radnički 1923 (Kragujevac).

Klubovi Prve lige Srbija kojima je izrečena mera zabrane registracije (transfera) novih igrača su:

FK Borac, FK Banat, FK Sloga, FK Metalac, FK Novi Sad i FK Inđija.

Zbog neisplaćenih finansijskih obaveza u okviru Prve lige Srbije za žene mera zabrane registracije (transfera) novih igrača izrečena je ŽFK Mašinac, ŽFK LASK Crvena zvezda, ŽFK Novi Bečej i ŽFK Lemind Lavice, a u okviru Prve futsal lige Srbije KMF Tango Liman.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter