0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Vujošević: Čović je stručnjak čak i za lepotu

Objavljeno: 11.06.13 u 14:50
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da će njegova ekipa osvojiti titulu prvaka Srbije, i optužio prvog čoveka Crvene zvezde Nebojšu Čovića da konstantno vrši pritisak na sudije.

„Čović se neprekidno meša u suđenje, a dan uoči treće utakmice finala imao je konferenciju na kojoj je pričao samo o tome. Svakom novom konferencijom, koje su vrlo česte, Čović pokazuje kakav je stručnjak. On poznaje sport, politiku, ekonomiju, genetiku, a čak je i stručnajk za lepotu – pravi je esteta“, rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali „Pionir“ uoči četvrte utakmice finalne serije plej ofa.

„Sada barem znam kome da se obratim kada je u pitanju genetika. To je fašizam“, dodao je Vujošević.

Trener Partizana priznao je da je po završetku jučerašnje utakmice opsovao sudiju Jevtovića, ali je negirao da mu je pretio.

„Tačno je da sam ga opsovao, ali mu nisam rekao da neće živ izaći iz hale. Ponoviću – sudije nisu rešile jučerašnju utakmicu, ali nisam zadovoljan deljenjem pravde u poslednjoj četvrtini“, rekao je trener crno-belih.

On je optužio Čovića da je konferencijom uoči trećeg meča na kojoj je najavio krađu na štetu Zvezde, izvršio pritisak upravo na Jevtovića i na taj način uticao na suđenje.

„Teško je pobediti bilo koju ekipu tri puta zaredom. Ipak, siguran sam u konačan uspeh svog tima, verujem da bismo već sutra mogli da slavimo, a nismo slabiji od rivala. Još uvek smo u prednosti. Sutra moramo da imamo drugačiju energiju i agresivnost u odnosu na prethodni meč, takođe moramo da pokažemo i veću želju i da se grčevito borimo za pobedu“, rekao je Vujošević.

On je rekao da u mečevima finalne serije nema favorita i podsetio da Zvezda ima dobar tim i da za razliku od crno-belih ima rešenu finansijsku situaciju.

Trener Partizana istakao je da je svima – igračima, trenerima i sudijama, teško da rade svoj posao u fianlnoj seriji u trenutnim uslovima.

„Rešenje za ovu situaciju u našoj košarci sigurno nije to što Čović planira da postane predsedmnik KŠ i da onda domaću ligu vrati pod okrilje Saveza“, naveo je Vujošević.

On je ponovio da je sukob dva kluba počeo intervjuom Nebojše Čovića prošlog leta i da se konstantno zaboravlja na incidente na meču u Železniku u junu prošle godine, kada je Partizan osvojio titulu šampiona države.

Partizan vodi u finalnoj seriji plej ofa sa 2:1, a četvrti meč u kojem je Zvezda domaćin igra se sutra od 21 sat u hali „Pionir“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter