0
Evrokupovi

Rajo umesto Malage u Ligi Evrope

Objavljeno: 11.06.13 u 17:44

Europa_League

Malaga neće moći da učestvuje u Ligi Evrope sledeće sezone, pošto je Međunarodni sud za arbitražu u sportu (CAS) odbio njihovu žalbu na zabranu igranja u Evropi koju im je izrekla UEFA.

Evropska kuća fudbala je prvobitno kaznila Malagu u decembru na dve godine zabrane učešća u evropskim takmičenjima zbog neplaćenih poreza i dugovanja igračima i drugim klubovima, odnosno kršenja pravilnika finansijskog fer pleja.

Kasnije je ta kazna smanjena na godinu dana zabrane, pošto je klub regulisao svoja dugovanja. Malaga se nakon što je izmirila finansijske obaveze žalila CAS-u tražeći da se poništi odluka UEFA, ili da se zameni blažom kaznom.

Sud je međutim, odbio žalbu Malage, koja je završila na šestom mestu u Primeri ove sezone i naložio joj da plati još 300.000 evra.

Njeno mesto u Evropi zauzeće Rajo Valjekano, koji je bio osmi protekle sezone, ali pod uslovom da taj klub reši sopstvene finansijske probleme.

U suprotnom, u Ligi Evrope takmičiće se devetoplasirana Sevilja, koja je osvajala to takmičenje 2006. i 2007. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter