0
HotBlog

FOTO:STARSPORT

Miha i njegova statistika

Objavljeno: 11.06.13 u 09:03
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Verujem da vam je već dosta mojih mudrovanja i pogleda na svet, s kojima se možda slažete ili ne. Biće toga još, ima vremena, život je pred nama, ali o Siniši Mihajloviću je toliko već rečeno, da nemam pojma šta bih više mogao pametno da kažem. Stoga, umesto da iznosim svoje mišljenje, odlučio sam da se malo bavim statistikom.

To je ona disciplina što je „kao bikini i pokazuje mnogo, a zapravo se ne vidi ništa“. Palo mi je na pamet da bi možda nekome bilo zanimljivo. Meni jeste.

Da počnemo.

Miha „The great“ je reprezentaciju preuzeo u maju prošle godine i orlove vodio na 13 utakmica od čega je šest bilo prijateljskih. Na tim mečevima je zabeležio četiri pobede, do čega dve na prijateljskim tekmama, dva puta je remizirao, jednom na zvaničnoj, a jednom na kontrolnoj utakmici i pretrpeo je sedam poraza i to četiri na zvaničnim mečevima.

Reprezentacija je postigla 16 golova od čega sedam na prijateljskim i primila 14 od čega osam na prijateljskim mečevima. To zapravo znači da s orlovi golove postizali na svaka 73 minuta, a primali ih na 83 minuta.  Problem je samo što su Mihini igrači Velsu u Novom Sadu dali šest komada, a to znači da su na ostalih 12 tekmi golove postizali na 108 minuta. Vurujem da nema potrebe da vas podsećam kako jedna fudbalska utakmica traje 90 minuta.

Mesečna plata našeg vrlog selektora je prema pisanju srpskih medija 35.000 evra mesečno, što znači da je za ovih 12 i kusur meseci zaradio 420.000 evra i za to vreme uspeo da zabeleži četiri poraza tokom kvalifikacija. E vidite, taj uspeh niko nikada pre njega nije uspeo da ostvari.

Tako kaže ta statistika, a vi sami odlučite da li je Miha dobar selektor ili nije. Da li zna svoj posao ili ne. I da li podržavate njegov rad u nacionalnom timu ili ne.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter