0
Košarka

Maljković odredila sastav za EP

Objavljeno: 11.06.13 u 21:22

marina-maljkovic

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković odredila je danas konačan sastav nacionalnog tima za učešće na prvenstvu Evrope, od 15. do 30. juna u Francuskoj.

Boje Srbije na šampionatu braniće sledećih 12 košarkašica: Ana Dabović, Bojana Vulić, Saša Čađo, Dajana Butulija, Ines Ajanović, Ivanka Matić, Jelena Milovanović, Jovana Rad, Milica Dabović, Nevena Jovanović, Sara Krnjić i Tamara Radočaj.

Dva dana pred polazak u Francusku Maljkovićeva je sa spiska precrtala Tijanu Ajduković i Aleksandru Crvendakić.

„Svojom visinom i predispozicijama Ajduković predstavlja budućnost srpske košarke na centarskim pozicijama. Bila je prošle godine u timu, igrala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, poznaje sistem rada i zato očekujem da već na narednim reprezentativnim akcijama bude jedan od nosilaca igre. Crvendakić je dete od 17 godina, sa nama je od starta priprema i svakim danom je ponašanjem i košarkaškim kvalitetima dokazala da apsolutno zaslužuje poziv. Mislim da ima sve karkteristike lidera, da je za ovih mesec i po dana napredovala, što će, verujem, dokazati u mlađim reprezentativnim selekcijama za koje će igrati ovog leta i na pravi način im pomoći da pobeđuju“, rekla je Maljkovićeva.

Srbija će na kontinentalnom prvenstvu igrati u C grupi sa Letonijom, Velikom Britanijom i domaćinom Francuskom.

U premijernom meču srpske košarkašice se 15. juna od 12.30 sati sastaju sa reprezentacijom Velike Britanije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter