1
Košarka

Barsa dobila Real, 1-1 u seriji

Objavljeno: 11.06.13 u 22:50

navaro

Barselona je savladala Real u Madridu sa 72:71 u drugom meču finala Endesa lige i izjednačila rezultat u seriji. Interesantno je da je ovo bilo drugo vođstvo Barselone na celom meču, prvi put su vodili sa 11:10.

Meč je bio pun preokreta, Real ga je otvorio sa 8:0, da bi posle 10:2, Barsa povela sa 11:10. Od tog momenta Real preuzima konce igre u svoje ruke i do kraja poluvremena ima prednost od 11 poena. Međutim, na startu drugog dela Barsa pravi 11:0, da zatim košarkaši iz Katalonije šest minuta ne bi dali koš, a Real otišao na +14! Ipak, Barselona se nestvarno vraća u poslednjoj deonici, opet prave seriju, i u poslednji minut se ulazi sa 68:67.

A tada na scenu stupa Nikola Mirotić koji daje trojku preko Si Džeja Valasa, a nikome nije jasno kako je uspeo da izbaci loptu uopše. A u sledećem napadu Si Džej Valas vraća trojku i to uz faul, ali promašuje bacanje za izjednačenje… Ljulj gubi loptu i Barselona ima napad za pobedu. Fauliran je bio Bred Oleson na 7,7 sekundi do kraja, daje dva bacanja i Barsa vodi, a Real zove tajm-aut i Rodrigez promašuje šut za pobedu.

Fantastičan meč još jednom, a Barsa je izjednačila na 1-1 u seriji. Real je u svim statističkim segmentima bio bolji sem u šutu za tri poena, ali im ni to nije bilo dovoljno.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter