0
Ostali sportovi

Vranješ: Čeka nas puno posla

Objavljeno: 10.06.13 u 19:32

press_vranjes_velja_mosa

Rukometni savez Srbije je danas predstavio novog slektora muške reprezentacije Srbije Ljubomira Vranješa.

„Pre svega bih da zahvalim Vladi Matiću, Dejanu Periću i Ljubi Vranješu, što su u specifičnoj situaciji u kojoj smo se zatekli, iskazali volju i želju da sa nama razgovaraju i pomognu nam da u ove dve utakmice ostvarimo plasman i nastavimo kontinuitet kakav nismo imali ni u vreme ranijih država. To je dobra volja, al i hrabrost“, izjavio je na konferenciji za medije u SC „Kovilovo“ predsednik UO RSS Velimir Marjanović.

„Odlučili smo da nam Ljuba pomogne u ove dve utakmice uz dogovor sa Flensburgom. Nadam se da ćemo i posle ovih kvalifikacija, u avgustu i septembru razgovarati sa Flensburgom, jer želimo da ova reprezentacija ostane u vrhu svetskog rukometa, tamo i gde pripada“, rekao je Marjanović.

Ljubomir Vranješ, selektor reprezentacije Srbije je u prvom obraćanju medijima poručio:

„Ponosan sam da sam ovde i da mogu da pomognem momcima. Situacija je teška, imamo mečeve sa Rusijom i BiH. Čekaju nas dve teške utakmice. Imamo dobre šanse da pobedimo, zato sam i prihvatio ovaj posao. Čovek sam koji uvek vidi mogućnost u svim situacijama, tako je i danas“, počeo je razgovor sa novinarima Ljubomir Vranješ.

Novi selektor reprezentacije Srbije kaže da našim rukometašima predstoji puno posla.

„Treba puno da se radi, ja malo manje, igrači malo više. Imamo još dva treninga da se spremimo kako ja želim, pa ćemo videti šta će biti“, rekao je Vranješ i prokomentarisao status Petra Đorđića koji se nije našao na njegovom spisku.

„Izabrao sam 16 igrača, 17, koji će igrati u ove dve utakmice. On nije igrač za Rusiju. On nije u formi da bi mogao da igra protiv 5-1 odbrane. Vrlo se loše kreće, hoću igrače koji mogu da igraju maksimalno u Rusiji i da igraju odbranu. To je vrlo lako. Za budućnost, Petar je vrlo važan igrač za Srbiju. Za sada nije u grupi igrača koji mogu pomoći“, izjavio je Vranješ.

Vranješ je najavio da će promeniti neke sitnice za koje smatra da su jako bitne.

„Promenću sitnice. Trener sam kome su detalji jako bitni. Ima detalja koje ovi igrači mogu da ispoštuju. Možemo promeniti nešto, iako imamo samo dva, tri treninga“, kaže selektor Srbije.

Predstojeći duel sa Rusijom naša selekcija bi mogla da prelomi većom željom.

„Pobediti ih voljom. Pobeđuje ekipa koja ima veću volju. Neke taktičke stvari ćemo promeniti i pokušati da iznenadimo Ruse. Oni igraju malo drugačije nego pre neku godinu, ali to je ista priča. Znam svakog igrača, poznajem svaki detalj.Igrao sam sa Flensburgom protiv Čehovskih medveda. Biće dobro“, rekao je Vanješ.

Vranješ smatra da se filozofija igre mora menjati u skladu sa protivnikom.

„Moja filozofija je skandinavska, ali imam u sebi i srpsko, i nemačko, i špansko, ja sam evropejac. Gledam kakav je protivnik, svaka ekipa je novi izazov, priprema je drugačija. Tako radim. Želim da svaki put napravimo jedan korak napred u svakom smislu“, zaključio je Vranješ.

Kapiten srpske reprezentacije Momir Ilić očekuje da ekipa izvuče maksimum iz ove dve utakmice sa novim trenerom.

„Okupili smo se da izvučemo maksimum iz ove dve utakmice sa novim trenerom. Znamo kakav je ulog i šta nas očekuje. Svi želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Put je težak, to nismo očekivali, ali od nas sve zavisi, sve je u našim rukama. Igrači su spremni, imamo volju i želju, želimo da igramo u Danskoj i nadam se da ćemo u tome uspeti“, konstatovao je Ilić.

Reprezentacija Srbije trenutno zauzima treće mesto u sedmoj grupi kvalifikacija sa pet bodova, koliko ima i drugoplasirana Austrija, dok je vodeća Rusija sa šest bodova. Na začelju je Bosna i Hercegovina bez bodova. Rusiji se gostuje 12. juna, četiri dana kasnije je Srbija domaćin Bosni i Hercegovini. Plasman na prvenstvo Evrope 2014. godine u Danskoj izboriće dve prvoplasirane selekcije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter