0
Ostali sportovi

Vaterpolisti ciljaju finale u Čeljabinsku

Objavljeno: 10.06.13 u 14:34

vaterpolisti-celjabinsk

I pored napornog rada srpski vaterpolisti u optimističkom raspoloženju dočekuju sutrašnji start Svetske lige. Prvi rival selekciji Dejana Savića biće kina u 14 časova po lokalnom odnosno 10 časova po srednjeevropskom vremenu. Kinu predvodi Riki Azevedo nekada selektor američke selekcije pre angažovanja Ratka Rudića u jesen 2000. On je i otac Tonija Azeveda najboljeg američkog igrača.

I kada smo već kod Amerikanaca ,oni su predvođeni novim, a našim starim selektorom Dejanom Udovičićem jutros doputovali u Čeljabinsk. Udovičić se srdačno pozdravio sa igračima a zatim i duže vreme proveo u razgovoru sa delom našeg stručnog štaba.

„Zadovoljan sam, Amerika ima sistem u svakom segmentu. Moj glavni zadatak je odlazak na Olimpijske igre obzirom da predstoji smena generacija. Dogovorio sam okvire saradnje sa Dejanom Savićem“ – rekao je Udovičić.

Meč sa Kinom će predstavljati debi za Dejana Savića na zvaničnom takmičenju. O tome ne razmišlja:

„U trenažnom procesu i u ovom trenutku rezultat nije primaran. Ali raniji uspesi nas obavezuju da uvek idemo na visok plasman. Tako ćemo da uradimo i ovoga puta. Zadovoljan sam dosadašnjim radom, reprezentacija ima svoju atmosferu koju nastojimo da održimo. Biće nam interesantni Mađari i Crnogorci zbog utakmica na Svetskom prvenstvu. Brazil je nepoznanica.“

Savić je dodao da je zadovoljan radom stručnog štaba. Angažovanje Dragana Paunovića u radu u teretani smatra punim pogotkom. Na klupi će pored njega sedeti Dejan Stanojević. Vladimir Pavlović će pripremati ekipu na zagrevanju a zatim iz drugog reda posmatrati mečeve. Snimatelj je trener Stefan Ćirić koji je na tom mestu zamenio brata Miloša.

U stručnom štabu su reltivno novi lekar dr Vladimir Harhai (bio angažovan u nekim akcijama), fizioterapeut Veljko Radunović ( Zagreb 2010) , Goran Čanković (bio tim lider od 2003 do 2006) dok će prvence imati Dragan Paunović i još jedan fizioterapeut Zoran Radović.

Na Tehničkom sastanku je potvrđeno da se prijavljenih 13 ne menjaju. Sastavi koji su ranije poslati ukazuju da su favoriti Srbija i Mađarska na čelu sa novim selektorom Tiborom Benedekom.

„Teško je sada nešto prognozirati s obzirom da smo nekompletni i na ovaj stadijum priprema. Dobro će nam doći takmičenje da vidimo gde smo u odnosu na ono što želimo da budemo u Barseloni na Svetskom prvenstvu. Imamo lepu sliku, dobro funkcionišemo, mlađi se uklapaju na pravi način. Rezultatski gledano, prvo u polufinale pa onda finale. To je cilj.“ – tvrdi kapiten Vanja Udovičić koji je sa Nikićem i Gocićem šest puta osvajao Svetsku ligu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter