0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Zvezda smanjila, finale se nastavlja

Objavljeno: 10.06.13 u 21:21
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde Telekom uspeli su da savladaju Partizan na gostovanju i smanje vođstvo šampiona na 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa Agroživ Superlige. Crveno beli su slavili rezultatom 74:81 (24:20, 15:19, 22:21, 13:21).

Na početku meča Duško Vujošević se opredelio za startnu petorku: Lovernj, Vesterman, Ličić, Milosavljević, Musli.

Dejan Radonjić u startnu petorku uvrstio je: Subotić, Rakočević, Simonović, Savović, Nelson.

Atmosfera u prepunom Pioniru je na početku obećavala dobru košarku. Upravo su obe ekipe to i prikazale. Prvi deo meča bio je dosta efikasan u odnosu na prethodne duele. Partizan je poveo , ali Zvezda nije dozvoljavala da se rezultatski odlepe. Trojkama Lazića i Subotića crveno-beli su održavali priključak za Partizanom, koji je kraj prve četvrtine imao prednost od pet poena. Zvezda je to brzo anulirala, ali su izabranici Duška Vujoševića sa dva koša ponovo došli u vođstvo.

Partizan je na početku druge deonice stekao vođstvo od 29:23, najveće do tada. Crveno-beli su izdržali nalete rivala i ponovo uspeli da smanje njihovu prednost. Sredinom drugog preioda igre trojkom Rakočevića Zvezda je izjednačila na 34:34. Puleni Dejana Radonjića nisu iskoristili nešto slabiju igru crno-belih da preokrenu rezultat u svoju korist. Vladimir Lučić je pred kraj preciznim šutem sa linije slobodnih bacanja doneo novo vođstvo Partizanu, ali je Zvezda poenima Simonovića i Rakočevića zadržala nerešen rezultat na poluvremenu.

Trojkom Savovića na početku drugog poluvremena Zvezda je povela posle dužeg vremena. Usledila je rezultatska klackalica, a Partizan sredinom trećeg perioda igre koristi pad u igri crveno-belih i serijom od 10:0 stiče prvo dvocifreno vođstvo na utakmici. Zvezda se ipak ne predaje i uspeva brzo da prepolovi zaostatak za rivalom. Do kraja treće četvrtine izabranici Dejana Radonjića su uspeli potpuno da se primaknu crno-belima i meč uvedu u neizvesnu završnicu.

Već u prvom napadu poslednje četvrtine Zvezda je uspela ponovo da dođe do vođstva. Serija crveno-belih trajala je do 12:0, pa je tako Zvezda preuzela rezultatsku inicijativu. Sredinom četvrtog perioda Partizan je uspeo ponovo da dođe do vođstva, ali je Rakočević trojkom uspeo da Zvezdi donese prevagu. Osvajači Kupa su otišli na plus pet i tu prednost održavali do kraja meča.

Najefikasniji u Zvezdi bio je kapiten Igor Rakočević sa 18 poena. Savović i Katić su ubacili po 12 poena, a odličnu partiju pružio je i Majkl Skot sa 8 poena i 9 skokova. Najzapaženiji u Partizanu bio je Vladimir Lučić koji je postigao 26 poena, dok su Milosavljević i Lovernj dodali po 13 poena. Zvezda je bila dominantnija u skoku. Zabeležila je 34 skoka od kojih 11 u napadu dok su crno-beli upisali 25 skokova.

Ovim trijumfom Zvezda je ostala u igri za titulu šampiona države koju čekaju 15 godina. U narednom meču Zvezda je domaćin, a on je na programu u sredu 12. juna u dvorani Pionir.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter