0
Košarka

Juniori razbili Amere

Objavljeno: 10.06.13 u 15:23

kosarkaska-lopta

Juniorska reprezentacija Srbije (igrači do 19 godina) trijumfalno je završila učešće na adidas Eurokampu u Trevizu. Izabranici selektora Dejana Mijatovića koji su u jeku priprema za Svetsko prvenstvo u Češkoj, lako su izašli na kraj sa godinu dana mlađom selekcijom SAD. Naš mladi tim je već u prvoj četvrtini pronašao pravo rešenje za brzu i agresivnu igru rivala, ekspresno stekao dvocifrenu prednost koju je rutinski sačuvao do kraja susreta: Srbija U19 – SAD U18 79:61 (27:13, 12:16, 16:10, 24:22).

„Selektor Mijatović je pružio priliku igračima koji su imali manju minutažu u duelima sa mladom reprezentacijom Francuske i selekcijom kampa u Trevizu. Brzo smo stekli veliku prednost koju smo zadržali do samog kraja. Duel sa Amerikancima nam je poslužio da još jednom proverimo kako se snalazimo u odbrani, u situacijama „jedan na jedan“ i da vidimo kako funkcioniše naš napad kad protivnik insistira na presingu. Momci su zadovoljili u gotovo svim segmentima igre, a učešće na ovom turniru biće nam od velike koristi u završnoj fazi priprema za Svetsko prvenstvo u Češkoj“ – istakao je Đorđe Adžić, pomoćni trener u stručnom štabu U19 selekcije Srbije.

Najefikasniji u našoj selekciji bili su Micić sa 15, Dobrić sa 13 i Aranitović sa 11 poena, dok su na drugoj strani Morgan sa 16 i Robinson sa 15 poena bili bolji od ostalih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter