0
ATP

Veliki Rafa po osmi put šampion na Rolan Garosu

Objavljeno: 09.06.13 u 17:35

Rafael_Nadal

Rafael Nadal nastvalja u velikom stilu da piše tenisku istoriju. U španskom finalu Nadal je sa 3:0, po setovima 6:3,6:2,6:3 pregazio Davida Ferera i po osmi put postao šampion Otvorenog prvensta Francuske.

Ovo je 57 titula u karijeri Rafaela Nadala koji je još jednom pokazao da je vrhunski majstor tenisa kada se igra našljaci. NIšta jednostavno David Ferer nije mogao da uradi kako bi zaustavio Rafu u ovom meču, jer jednostavno je Nadal isuviše bio dobar.

Finale je praktično odlučeno sredinom prvog i početkom drugog seta kada je Nadal serijom od sedam dobijenih gemova stigao do vođstva od 6:3, 3:0.

Ipak, objetkivno gledano Nadal je svoje finale Rolan Garosa odigrao u polufinalu kada je pobedio trenutno najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića.

Ovo finale ostaće upamćeno i po tome što je tokom drugog seta meč prekinut zbog incidenta na tribinama. Naime, jedan navijač je pokušao da ubaci upaljenu baklju na terene ali je u tome na vreme onemogućen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter