0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Englesko ludilo – svi su rasisti

Objavljeno: 09.06.13 u 12:40
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Mlada fudbalska reprezentacija Engleske eliminisana je sa Evropskog prvenstva koje se održava u Izraelu već nakon dva kola grupne faze takmičenja pošto je doživela dva poraza, od Italije (0:1) i Norveške (1:3).

Svi vrlo dobro pamtimo kakvu hajku je Fudbalski savez Engleske napravio protiv našeg Saveza nakon kvalifikacione utakmice odigrane u Kruševcu ističući u prvi plan navodno rasističko vređanje sa tribina, ali i od strane naših reprezentativaca. Bilo je među nama i onih koji su im poverovali, ali nakon poslednjih dešavanja teško da će im više iko ikada verovati kada se budu žalili na istu stvar.

Naime, nakon poraza od Italije prvi golman reprezentacije Engleske Džek Batland je opravdanje pronašao u navodnoj rastrojenosti njegovih saigrača koja traje još od meča odigranog u Srbiji, iako je ta utakmica odigrana pre više od osam meseci.

Novo ludilo usledilo je nakon poraza od Norveške pošto je Fudbalski savez Engleske uputio zvaničnu žalbu UEFA i to protiv organizatora takmičenja.

Glavni razlog za žalbu je pesma koju je pred početak utakmice pustio disk-džokej, a u kojoj navodno postoje strofe u kojima se nalaze rasističke parole koje pozivaju na nasilje nad ljudima tamne boje kože.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter