0
Košarka

Bugari u VTB ligi, šta čekaju naši klubovi?

Objavljeno: 08.06.13 u 23:22

vtb-liga-mapa

Šampion Bugarske Lukoil Akademik biće sledeće sezone učesnik VTB lige u kojoj se takmiče klubovi sa prostora bivšeg Sovjetskog saveza i biće uz češki Nimburk i poljski Turov treći  klub koji dolazi iz zemlje koja nije bila deo te države.

Postavlja se pitanje da li bi u drugoj po jačini evropskoj ligi u dogledno vreme moglo da bude mesta i za srpske klubove koji su u podređenom položaju u Jadranskoj ligi, koja je praktično privatno preduzeće nekoliko privatnih lica koja vrlo često menjaju pravila takmičenja u toku lige, pa je tako ove sezone Igokea potpuno nezasluženo ostala bez plasmana u Evroligu iako je ligaški deo završila na prvom mestu, a to je prema tumačenjima pravila trebalo da bude dovoljno.

Nema sumnje da bi na primer Partizan i Crvena zvezda bili oberučke prihvaćeni od strane čelnika VTB lige, međutim ono što bi moglo da predstavlja problem za naše timove je finansijsko stanje u kojem se nalaze. Deo troškova učešća pokriva sama liga, ali je drugi deo sasvim sigurno veći od onog koji naši klubovi imaju na raspolaganju.

Poznato je da će u hokejaškoj KHL ligi već naredne sezone igrati zagrebački Medveščak i naši klubovi ne bi trebalo da imaju predrasude prema takmičenjima koje organizuju ruski sportski radnici pošto je sport u ekspanziji na tim prostorima o čemu svedoči i najava da bi za dve sezone mogla da startuje jedinstvena rusko-ukrajinska fudbalska liga u kojoj će za početak učestvovati najbolji klubovi iz ove dve države.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter