in ,

Stevanović: Radujem se izazovu

Goran+Stevanovic

Srpski fudbalski trener Goran Stevanović preuzeo je u četvrtak grčki klub Veriju. Stevanović je tako pronašao angažman posle gotovo godinu i po dana pauze,  od odlaska sa mesta selektora Gane u martu prošle godine.

Prija mi da ponovo radim, uželeo sam se fudbala, nedostajalo mi je da budem aktivni deo svega toga. Radujem se izazovu“, rekao je Stevanović.

46-godišnji stručnjak je proveo dve igračke godine u Veriji, iz koje je otišao pre 14 godina i koju smatra svojim drugim domom, gde još uvek ima prijatelje.

Tamo sam proveo dve sjajne godine i uvek sam se osećao dobro. Zato i nije bilo mnogo dilema kada se pojavila mogućnost da ih preuzmem. Imam dosta prijatelja ovde i zaista se osećam fenomenalno. Uz Božju pomoć nadam se i verujem u dobar rad prvenstveno i u uspeh“, rekao je Stevanović.

Stevanović se upoznao sa igračkim kadrom Verije i već je napravio prve planove.

„Video sam se sa svojim bivšim trenerom Stefanom Gajetanom, upoznao sam se sa situacijom u klubu. Ambicije su da se podmladi tim, pošto imamo najstariju ekipu u ligi“, objasnio je Stevanović.

Verija je prethodno prvenstvo završila na 12. mestu, a namere za sledeću sezonu su nešto ozbiljnije.

„Pored podmlađivanja tima, želećemo da postignemo nešto više od borbe za opstanak, potrudićemo se da sezonu završimo u gornjoj polovini tabele“, zaključio je Stevanović.

Stevanović je tokom igračke karijere nastupao za Partizan, Osasunu, portugalske Farense, Setubal, Kampomajorense i Madeiru i Veriju i  Panelesfinijakos u Grčkoj. Trenersku karijeru je započeo u Čukaričkom, posle kojeg je vodio Železnik. Bio je asistent u reprezentaciji SCG i Partizanu, a ‘crno-bele’ je vodio u sezoni 2009-2010, posle čega je godinu dana proveo na kormilu Gane. Sa Partizanom je osvojio titulu prvaka Srbije, dok je Ganu uveo u polufinale Kupa afričkih nacija.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Baton priželjkuje kišu u Kanadi

Real zove Matu