in ,

Komazec: Uželeo sam se evropskog fudbala

nikola komazec

Nikola Komazec dobio je izuzetnu priliku da ga fudbal odvede u jednu od najegzotičnijih lokacija na svetu. Bivši fudbaler kulskog Hajduka i Maribora prošle godine je oberučke prihvatio ponudu Supanburija iz Tajlanda.

„Bilo mi je zaista lepo u Mariboru, imao sam još dve i po godine ugovora s njim, ali nisam mogao da odbijem Tajlanđane. U klubu koji je nastupao u četiri takmičenja odigrao sam devet utakmica na kojima sam postigao osam golova. Kako liga nije bila jaka, a stil igre u Tajlandu nije mogao pozitivno da utiče na moju dalju karijeru, odlučio sam da se vratim u Evropu. Sa 25 godina mislim da mogu još mnogo toga da pružim“, rekao je Komazec.

Odlazak daleko od kuće podrazumevao je adaptaciju na drugačiji stil fudbala, ali i generalno svih ostalih životnih navika. Upravo ta odvojenost uzrokovala je da dođe do prekida saradnje na insistiranje Komazeca. Odluku da napusti Supanburi nije doneo „preko noći“, ali ističe da je sa čelnicima kluba ostao u izvanrednim odnosima.

„Kako ne ostati u dobrim odnosima sa ljudima koji su, kao i svi u Tajlandu, pozitivni i nasmejani? I pored toga, ta klima i način života nekako mi nisu „legli“. Trudio sam se da se priviknem, u tome sam i uspeo, ali sam vremenom shvatio da sam premlad otišao tamo. Da sam deset godina kasnije to učinio, verovatno ne bih imao toliku nostalgiju“, istakao je Komazec.

Naglašavajući da trenutno pregovara sa nekoliko zainteresovanih timova iz Evrope, odlični napadač podseća da je svojevremeno bio na meti jednog od beogradskih „večitih rivala“.

„Dok sam bio u Hajduku, kontaktirali su me predstavnici jednog od dva najveća srpska kluba, ali do transfera ipak nije došlo. Realno, san svakog srpskog fudbalera je da jednom igra za Zvezdu ili Partizan i svi potencijalno priželjkuju da jednom u karijeri nose dres nekog od „večitih“. Ja sam trenutno u pregovorima sa nekoliko timova iz svih krajeva Evrope. Imam visoko mišljenje o klubovima iz Rusije i Ukrajine. Ulaganja u fudbal u tim zemljama je na najvišem nivou, pa samim tim i kvalitet je izuzetno dobar. Nadam se da ću uskoro rešiti svoj status“ –  ispričao je Komazec.

On je na kraju dodao i da mu je veoma vredno iskustvo igranje u Ligi Evrope dok je nastupao za Maribor.

Slobodno mogu da kažem da je Maribor po organizaciji kluba i svemu što se traži danas u Evropi, daleko ispred svih klubova u regionu. Bila mi je čast da igram za Maribor i rastao sam se sa Zlatkom Zahovičem na jako lep način. Imao sam samo nastupa u Ligi Evrope, ali dva su bila protiv Totenhema i Lacija, što mi mnogo znači u karijeri“, zaključio je Nikola Komazec.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Diplomatski pasoši Udovičiću i FIlipoviću

Šahtjor našao zamenu za Fernandinja