0
Ostali sportovi

Dudaš: U Kladnu do ličnog rekorda

Objavljeno: 07.06.13 u 16:07

mihail-dudas

Posle sjajne dvoranske sezone i pauze u takmičenjima koje je usledilo, najboljeg srpskog desetobojca Mihaila Dudaša ovog vikenda konačno očekuje prvi desetoboj u 2013. godini.

Dudaš će se takmičiti u češkom Kladnu i posle odlično odrađenih priprema sa velikim optimizmom dočekuje prvi desetoboj sezone.

-Zaista sam raspoložen za takmičenje, jer smo treninge odradili odlično. Sad je na meni da ih naplatim. Sve discipline su se pomerile na bolje, te mogu sa sigurnošću reći da očekujem lepo takmičenje – rekao je Dudaš.

Mladi Novosađanin konstantno ističe da mu sam plasman nije toliko bitan, koliko da stalno napreduje.

-Ciljam što bolji rezultat. Ne bih mogao da procenim koji tačan broj bodova mogu da očekujem, ali svaki preko mog ličnog rekorda od 8.256 bodova bih karakterisao bih kao uspešan – naglasio je Dudaš.

Kao i pred svako takmičenje, Dudaš je i pred Kladno organizovao nagradnu igru za svoje fanove na Fejsbuk stranici, u kojoj treba da pogode koliko bodova će osvojiti. To će ujedno biti prva prava prilika za korišćenje njegove Google play aplikacije za računanje bodova u desetoboju i lakšeg praćenja takmičenja.

-Ciljajte između 8.000 i 8.500 bodova, to je moj savet – istakao je Dudaš.

Dudaša u Kladnu očekuje velika konkurencija i zbog toga se nada da će ga i sreća poslužiti.

-Glavni rivali su mi Kraučanka i Karpov. Nas trojica ćemo da se borimo za prve tri pozicije, ako sve bude kako treba. Kraučanka je ove godine napravio 8.390 bodova, a Karpov je uvek spreman za preko 8.000. Nadam se da će me sreća poslužiti, jer su kao konkurenti zaista opasni – naglasio je Dudaš.

Srpskog atletičara posle Kladna očekuje oporavak zbog povrede stopala, a potom punom parom kreće da se sprema za Svetsko prvenstvo koje ga u avgustu očekuje u Moskvi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter