0
Ostali sportovi

Završena prva Školska golf liga

Aleksandar Milosavljević
Objavljeno: 06.06.13 u 18:06

Golf skolska liga 2

Svečanom ceremonijom u restoranu Jezero na Adi Ciganliji uz prisustvo brojnih zvanica, svih učesnika i stotinjak gostiju spuštena je zavesa na prvu Školsku golf ligu.

U prethodna dva meseca 16 osnovnih škola dobilo je priliku da učestvuje u jednom izuzetnom projektu koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, grada Beograda i Unicefa. Akcija pod nazivom „Golf azbuka“ startovala je pre dve godine, kroz nju je prošlo 10.000 dece iz srpske prestonice, a kao logičan naredni korak, pojavila se ideja o organizaciji lige osnovnih škola u golfu.

„Zahvalna sam svim učesnicima na ukazanom poverenju i na velikoj energiji. Misija Golf asocijacije Srbije  počela je pre dve godine, kada smo malim koracima gradili prve ligaše. Danas, mogu da kažem da se hod pretvorio u trk. Želja nam je ostvarena, a dalje ćemo raditi da ista i istraje. Ovo je pravi dokaz da smo na pravom putu“, istakla je generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović-Bogdanović.

Prvu poziciju u takmičenju osvojila je osnovna škola „Svetozar Marković“. Drugoplasirana škola je „Kralj Aleksandar I“, dok je treće mesto pripalo školi „Siniša Nikolajević“.

Golf skolska liga 1

Pojedinačno najbolji rezultat ostvario je Aleksa Batas iz osnovne škole „Borislav Pekić“. Drugo i treće mesto zauzele su učenice osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ Lara Todorović i Nevena Terzić, dok je nagradu dobila i Lea Vuković iz iste škole, kao jedina takmičarka koja je pogodila rupu iz prvog udarca.

Cilj Golf asocijacije Srbije da ovaj sport približi najmlađima je ispunjen. Ova akcija predstavila je samo početak inicijative da golf časovi budu uvršteni u stalni školski program, obzirom na činjenicu da je u pitanju Olimpijski sport.

Drugo izdanje Školske lige u golfu održaće se ove jeseni uz očekivano učešće većeg broja osnovnih škola iz Beograda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter