0
ATP

Đoković plaćeniji od Nadala

Objavljeno: 06.06.13 u 10:58

djokovic

Najbolji svetski teniser Novak Đoković konačno je preskočio Rafaela Nadala na Forbsovoj listi najplaćenijih sportista pošto se nalazi na 28. mestu, dok je Španac na 30. poziciji.

Đoković ima ukupnu zaradu u prethodnoj godini od 26,9 miliona američkih dolara od čega je nepunih 13 miliona zaradio od turnirskih nagrada, dok je preostali deo novca inkasirao preko sponzorskih ugovora.

Iako je propustio veći deo prethodne sezone Nadal je inkasirao samo pola miliona manje od Đokovića pošto je od sponzora zaradio čak 21 milion dolara, dok je na turnirima zaradio 5,4 miliona.

Kada su u pitanju teniseri neprikosnoven je Rodžer Federer koji je skupio čak 71,5 miliona dolara od čega čak 65 miliona od sponzora, ali mu je to bilo dovoljno za ukupno drugo mesto pošto je i pored svih afera vodeći i dalje golfer Tajger Vuds sa 78,1 miliona zarade u prethodnoj godini (65 sponzori + 13,1 turnirske nagrade).

Pored njih dvojice među prvih 10 sledećim redom nalaze se Kobi Brajant (košarka, 34 miliona), LeBron Džejms (košarka, 61,9 miliona), Dru Bris (američki fudbal, 51 milion), Eron Rodžers (američki fudbal, 49 miliona), Fil Mikelson (golf, 48,7 miliona), Dejvid Bekam (fudbal 47,2 miliona), Kristijano Ronaldo (fudbal, 44 miliona), Lionel Mesi (fudbal, 41,3 miliona).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter