0
Fudbal

Bosanci bolji fudbaleri od Brazilaca!?

Objavljeno: 06.06.13 u 12:06

misimovic-bosna

Koliko računanje za FIFA rang listu ponekad ume da bude besmisleno govori podatak da je na junskoj tabeli na primer reprezentacija Bosne i Hercegovine bolje plasirana od jednog Brazila.

Naše zapadne komšije su napredovale za šest mesta u odnosu na prethodnu rang listu i trenutno su na 15. mestu što je ujedno i najbolji plasman u istoriji ove selekcije, dok Brazil i dalje vrtoglavo pada pa je sada tek na 22. poziciji.

Reprezentacija koja je osvojila najviše Svetskih prvenstava u istoriji fudbala će verovatno i dalje padati na FIFA tabeli pošto će sve do Mondijala koji se sledeće godine igra baš u Brazilu igratisamo prijateljske utakmice koje se ne kotiraju na potrebnom nivou u sistemu bodovanja.

Tako bi uskoro „karioke“ mogle da se nađu i iza reprezentacije Crne Gore, koja je trnutno na 25. mestu, a već su ispred njih pored Bosne na primer Gana, Danska, Urugvaj, Grčka ili Švajcarska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter