0
Tenis

Kraj: Janković – Šarapova 6:0, 4:6, 3:6

Objavljeno: 05.06.13 u 14:09

240310-jelena-jankovic

Jelena nije uspela da se plasira u polufinale Rolan Garosa. Šarapova je napravila i drugi brejk u odlučujućem setu na kraju stigla do trijumfa od 2:1.

Šarapova je teškom mukom uspela da potvrdi brejk, pa će sada Jelena servirati kako bi ostala u meču.

Prvi brejk u odlučujućem setu napravila je Marija Šarapova, koja sada ima priliku da se rezultatski odlepi.

Nastavile su obe teniserke da čuvaju svoj servis. Čini se u ovim trneucima da i Šarapova i Janković igraju zantno opreznije u ovim trenucima.

Početak trećeg seta priapo je Jeleni koja je sigurna  na svoj servis. Ruskinja je potom takođe sigurna i posle dva gema rezultat je 1:1.

Sigurna je Šarapova ovog puta bila na svoj servis, osvojila bez izgubljenog poena i izjednačila u setovima.

Odlično je Jelena odigra na svoj servis – 5:4. Imala je par fantastičnih udaraca i sada je pritisak ponovo na Šarapovoj koja po drugi put servira za osvajanje seta.

Neda Jeca tek tako Šarapovoj da stigne do seta. Napravila je naša teniserka brejk i sada servira za ostanak u drugom setu.

Šarapova će servirati za osvajanje drugog seta. Jelena je bila sigurna u sedmom gemu i bez obzira na duplu servis grešku smanjila je na 5:2.

Imala je Jelena dve brejk prilike u šestom gemu drugog seta, mešutim Šarapova je sa dobrim prvim servisima uspela da se izvuče pa će sprska teniserka servirati za ostanak u setu.

Novi brejk napravila je ruska teniserka. Šarapova je na servis Jelene stigla do 30:40 i odmah preciznom paralelom iskoristila prvu brejk loptu i sda je dva gema dele od osvajanja seta,

Šarapova je pojačala ritam igre io bez izgubljenog poena osvojila svoj servis pa sada ima prednost do 3:1 u drugom setu.

Stiže Jelena do prvog gema u drugom setu, i sada je smanjila na 2:1 ali Šarapova još uvek ima brejk prednosti.

Šarapova je potrdila brejk sa početka drugog seta i sada vodi sa 2:0 protiv Jelene Janković.

Odmah na startu drugog seta Šarapova pravu brejk. Imala je Jelena 40:30 ali je Ruskinja ispela da izjednači, apotom i i skoristi prvu brejk loptu.

Dve set lopte imala je naša teniserka na servis Šarapove, a iskoristila je drugu i bez izgubljenog gema dobila je prvi set sa 6:0.

Stiže Džej – Džej i do 5. gema u prvom setu, pa će Šarapova u naredonom sevirati da ostane u setu.

Još jednom je Jelena Janković oduzela servis ruskoj teniserki i sada ima velikuh 4:0 u prvom setu.

Odličan start četvrtfinala za Jelenu koja je na svoj servis potvrdila brejk i sada vodi sa 3:0.

Prvu brejk loptu na meču imala je Jelena i odmah je uspela da je iskoristi i povede sa 2:0!

Jelena je svojim servisom otvorila četvrtfinalni duel i već na startu imali smo priliku da vidimo neizvestan gem koji je na kraji pripao našoj teniserki.

Četvrtfinale između Jankovićeve i Šarapove postavljeno je za prvi meč na glavnom terenu Filip Šatrije.

Šarapova u međusobnom skoru sa Jankovićevom vodi sa 7:1, a dobila je poslednja četiri susreta. Jedinu pobedu Jelena je zabeležila u Birmingemu, na travi, 2007. godine.

Jelena je 18. nosilac na truniru, dok je Šarapova koja brani trofej postavljena za drugog nosioca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter