0
Košarka

Foto: STARSPORT

Milosavljević uništio Zvezdu, Partizan poveo u finalu

Objavljeno: 05.06.13 u 19:10
Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana poveli su u finalnoj seriji Agroživ Superlige Srbije protiv Crvene zvezde pošto su u prvom meču slavili sa čak 82:54, a junak pobede crno-belih bio je sjajni Dragan Milosavljević.

Sjajno je Partizan počeo meč, na startu je napravio ogromnu prednost, Zvezda nije dala koš u prva četiri minuta meča, a prednost je rasla do kraja poluvremena kada je iznosila +13. Milosavljević je u prvom poluvremenu dao čak 21 poen, a malo se zaustavio u nastavku… Samo malo.

Na startu drugog poluvremena Zvezda se vratila, došla na -4, a onda je Milosavljević opet probudio, dao još dve trojke, vratio prednost na +12 posle treće deonice, a zatim je u četvrtoj četvrtini usledio totalni krah „gostiju“ koji su sa 60:48 dozvolili rivalu da ode na 70:51 za šest i po minuta…

Katastrofalan šut iz igre Crvene zvezde i loš skok su glavni uzroci poraza ekipe Dejana Radonjića, a Partizan je u ovim parametrima bio mnogo, mnogo uspešniji – 32/61 za razliku od rivala 17/54! Dominacija ekipe Duška Vujoševića i u skoku 38 naspram 24.

Na kraju najefikasniji Dragan Milosavljević sa 28 poena i šest skokova, a uz njega je sjajno igrao Vladimir Lučić – 19 poena i šest skokova.

Kod Crvene zvezde jedino je Katić odigrao dobro sa 19 poena i pet skokova, a Nelson je takođe bio dvocifren sa 10 poena.

Moraće Crvena zvezda mnogo bolje u drugom meču koji se igra u petak ako želi da dođe do trijumfa, a crno-beli će probati da odigraju isto kao i na današnjem susretu i povedu sa 2-0 u seriji.

TOK MEČA:

Sjajno je Partizan počeo utakmicu i odličnom odbranom u prva tri minuta nije dozvolio Crvenoj zvezdi da psotigne koš, a s druge strani izabranici Duška Vujoševića postigli su osam i Radonjić je bio primoran da zatraži tajm-aut. Ni posle jednominutne pauze crveno-beli ne mogu da postignu koš, Partizan vodi 10:0. Zvezda posle četiri minuta postiže prve poene i to sa linije penala – Demarkus Nelson 2/2.

Posle šest minuta Crvena zvezda psotiže prve poene iz igre, Nelson daje trojku za 12:5. Zvezda je nakon ovoga došla do daha u napadu, ali su i crno-beli nastavili u istom ritmu, a nezaustavljiv je u prvoj četvrtini bio Dragan Milosavljević koji je ubacio 13 poena! Partizan posle prve deonice ima prednost od 23:16.

Na startu druge četvrtine Partizan nastavlja seriju, baš kao i Milosavljević koji trojkom donosi +12 crno-belima (30:18), a Radonjić opet traži tajm-aut. Zvezdi ni to ne pomaže, a Milosavljević se u sledećem napadu izjednačio sa celim timom rivala i 18 poena na svom kontu.

Zvezda igra katastrofalno u odbrani, što pokazuje i podatak da su za 15 minuta primili čak 36 poena. Ako ubrzo nešto ne promene, Partizan će lako do vođstva u finalnoj seriji. Zvezda i dalje izgubljena u napadu , ali je na njihovu veliku sreću i Partizan stao, pa je u 18. minutu 38:25. A nekako se taj pad u igri crno-belih poklopio sa odlaskom na klupu Milosavljevića, koji je odmah po povratku na teren došao i do 20 poena.

Rakočeviću ništa ne polazi za rukom, Katić je jedini raspoložen u redovima Crvene zvezde uz donekle Nelsona, a Dragan Milosavljević nastavlja da uništava odbranu rivala, 21 poen uz četiri skoka i jedna ukradena lopta za ogromnih +15 Partizana na poluvremenu – 43:28.

Na startu drugog poluvremena mnogo bolja igra Crvene zvezde i serijom 7:0 stiže na -8 (43:35). Zvezda je nastavila seriju i došla do 11:0 za tri ipo minuta, ali je Lučić prekinuo ovaj loš niz crno-belih i na 6:33 konačno postigao prve poena u trećoj deonici.

Partizan uspeva da vrati dvocifrenu prednost u sedmom minutu, ali se vidi da napad crno-belih ne funkcioniše kao u prvom delu igre pošto je Milosavljević dao trojku iz jednog napada koji je dva puta bio presečen od strane igrača Crvene zvezde. Zvezda uspeva da priđe na šest poena razlike, ali onda na scenu stupa Milosavljević koji je dao dve trojke i došao do 27 poena, a Bertans je sa još jednom trojkom vratio prednost crno-belih na +12 pred poslednju deonicu.

Partizan na 6:47 do kraja ima velikih +13, a sada je u seriji Vladimir Lučić. Dejan Radonjić traži tajm-aut, a ovo je svakako poslednja prilika da se njegovi igrači eventualno vrate u meč. Partizan ima mnogo bolji šut za dva poena i čak 12 skokova više od rivala i tu je osnovna razlika na današnjem meču.

Partizan pravi ogromnu seriju u poslednjoj deonici od 13:0, Zvezda je pet ipo minuta bez poena i crno-beli vode sa čak 22 poena razlike. Do kraja je samo pitanje bilo kojim će se rezultatom završiti meč.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter