0
Košarka

Košarkašice otputovale u Belorusiju

Objavljeno: 04.06.13 u 14:20

srbija-kosarkasice-trofej-beograda2

Ženska seniorska reprezentacija Srbije imala je dan odmora posle “Trofeja Beograd 2013”, ali je već otputovala u Belorusiju gde će od 5. do 7. juna uučestvovati na veoma jakom turniru u Mogiljevu gde će joj rivali pored domaćina biti još selekcije Ukrajine i Italije. Biće to poslednja provera našeg najboljeg tima pred start Evropskog prvenstva koje se od 15. do 30. juna održava u Francuskoj.

„Očekuju nas tri jake provere, dva nova rivala sa kojima do sada nismo igrali, prilika da u samom finišu pripremnog perioda složimo sve kockice i ispravimo uočene greške“ – ističe Marina Maljković, selektor ženske seniorske reprerezentacije Srbije.

Selektorka reprezentacije Srbije još uvek je pod utiskom Trofeja Beograd 2013:

„Utisci su zaista fantastični. Atmosefera koju je napravila publika u “Šumicama” i način na koji su nas navijači bodrili je nešto što ćemo dugo pamtiti. Posebno nas raduje što je veliki broj devojčica koje treniraju košarku, tražio autograme i želeo da se slika sa našim reprezentativkama. To je veliko ohrabrenje i znak da smo na pravom putu. Što se same igre tiče, odigrale smo dve veoma dobre i jednu baš lošu utakmicu.“

Na trunrir u Belorusiju putuje sledećih 14 igračica: Aleksandra Crvendakić, Ana Dabović, Bojana Vulić, Saša Čađo, Dajana Butulija, Ines Ajanović, Ivanka Matić, Jelena Milovanović, Jovana Rad, Milica Dabović, Nevena Jovanović, Sara Krnjić, Tijana Ajduković i Tamara Radočaj, dok Jovana Popović i Kristina Baltić ostaju u Beogradu:

„One neće ići na turnir u Belorusiju, ali i dalje ostaju na spisku kandidata. Kristina Baltić je ove sezone igrala kod mene u Partizana i napravila najveći napredak od svih reprezentativki. Igrala je lane u slovenačkoj ligi, a postala je MVP finalne serije našeg šampionata. Jovana Popović nije bila prošle godine na reprezentativnim akcijama, ali je odličnim igrama u Vojvodini apsolutno zaslužila i opravdala poziv među naše najbolje košarkašice. Igra na deficitarnoj poziciji plejmejkera i nema dilema da će u bliskoj budućnosti biti važan šraf u našoj ekipi“ – istakla je Marina Maljković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter