0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Đorđević i Fejsa mole za strpljenje

Objavljeno: 04.06.13 u 17:18
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, u Staroj Pazovi, održana je konferencija za medije A reprezentacije Srbije u sklopu priprema za utakmicu protiv Belgije (7. Jun, Brisel, 20.45) u okviru Grupe 6 kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu. Gosti na konferenciji bili su reprezentativci Filip Đorđević (Nant) i Ljubomir Fejsa (Olimpijakos).

„Malo reprezentacija u Evropi može da se pohvali kako je u ovom trenutku favorit u utakmici protiv Belgije. Istina, naš predstojeći rival nije na nivou pet najjačih evropskih selekcija, ali je odmah tu negde po kvalitetu. Borićemo se i pokušati svaku priliku koja nam se ukaže da iskoristimo. Potrebno je da budemo efikasni na području poslednjih 20-25 metara. U gotovo svim prethodnim utakmicama imali smo samo periode dobre igre i siguran sam da idu bolji dani za nas. Trebalo bi samo da javnost ima malo više strpljenja za nas, a da mi pokušamo sve da proces stvaranja tima potraje što kraće. Činjenica da je Belgija dugo stvarala ovako jak tim, da je prethodnih deset godina propuštala velika takmičenja nas upozorava i iskreno se nadam da će ta faza u Srbiji potrajati znatno kraće“ – rekao je Filip Đorđević i naglasio da je motiv među našim reprezentativcima na najvišem mogućem nivou.

Ljubomir Fejsa smatra da vesti koje stižu iz Belgije o nezapamćenom interesovanju javnosti i navijača za predstojeći duel u Briselu mogu da stvore dodatni pritisak u taboru predstojećeg rivala „orlova“.

„Lepo je imati ogroman broj navijača na treningu, ali to svakako može da dodatno optereti. Istovremeno, rezultat meča u Briselu je veoma važan za belgijske fudbalere. Oni mogu mnogo da izgube, a mi samo mnogo da dobijemo u slučaju uspeha. Optimist sam i verujem da idu bolji dani jer sam ubeđen da naša reprezentacija može da igra mnogo bolje od do sada prikazanog. Potvrdiću mišljenje mnogih da je ovoj reprezentaciji Srbije potrebno samo vreme“ – smatra vezista naše reprezentacije.

Ekspedicija naše A reprezentacije u sredu, u prepodnevnim satima, putuje čarter letom za Brisel. U belgijskoj prestonici do meča na stadionu „Kralj Boduen“ biće održana i dva treninga. Konferencija za medije zakazana je za četvrtak, 6. jun, u 17.30, u pres-centru stadiona „Kralj Boduen“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter